logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden
An article was changed on the original website

Det var hans turné – men steget är långt

Landslaget avslutade Januariturnén i Qatar med en match på den enda VM-arenan som står färdig. Khalifa Stadium är ett skrytbygge med plats för 40 000 åskådare. Arenan har visserligen löparbanor men är hypermodern och ligger mitt i det gigantiska sportkomplexet Aspire Park. 

Den här kvällen stod arenan värd för svenskmötet mellan Sverige och Island. 

Janne Andersson mot Erik Hamrén. 

En förbundskapten som blivit folkkär och Janne med hela svenska folket mot Hamrén, som ja, vad ska vi säga, är aningen mindre populär. 

I alla fall i Sverige. 

Nu har han tagit hand om Islands landslag efter Lars Lagerbäck. Ett hopplöst uppdrag enligt många och det har blivit en tung start för Ljusdals representant på Island. 

***

En tung start fick också Sverige, där Janne Andersson ställde ut en rad oprövade kort även mot Island. Första halvlek vill nog Sverige helst bara glömma. Den var faktiskt en av sämre man sett under Vinterturnéerna genom åren.  Mycket felpass från mittfältarna och anfallarna med Viktor Gyökeres och Muamer Tankovic hade svårt att hitta rätt i positionerna. Många spelare såg tagna ut av att dra på sig landslagströjan. Eller så var för att Island tog ledningen efter drygt tre minuter. 

I andra halvlek kom Sverige ut som ett helt nytt lag. Och Viktor Gyökeres, som hyllades efter sina 30 minuter mot Finland, satte 1-1 direkt. 

Ett Distinkt och resolut avslut och Gyökeres gjorde skäl för sitt epitet som "Powerforward." 

Han har tyngden, musklerna och är även rätt snabb. En spelartyp som svensk fotboll inte har så många av. Och BP-fostrade Gyökeres är bara 20 år. Det bådar gott. 

Inget riktigt klassiskt genombrott, meI sin första A-landskamp från start levererade han, precis som han hoppades efter Finlandsmatchen - och när Simon Thern, Sveriges bäste spelare över två matcher senare gjorde 2-1 gick Sverige mot segern. Men ett sent kvitteringsmål för Island gjorde att Sverige blev utan seger den här turnén. 

***

Samman fattar vi Januariturnén årgång 2019 är det just nämnde Gyökeres och Thern som stuckit ut. Även Alexander Fransson och Sotirios Papagiannopoulos har gjort stabila insatser. 

Framför allt Gyökeres lär finnas med i Janne Anderssons tankar framöver, men jag har svårt att någon av spelarna på turnén ska finnas med redan till vårens VM-kval. 

Men med en fin vår kan nog ett par, kanske också Gyökeres, bli aktuell för det riktiga A-landslaget. Han har då knappast försämrat sina aktier efter dagarna i Doha. 

I övrigt visade den här turnén också hur långt steget faktiskt är mellan allsvenskan och A-landslaget. Och det kanske inte är så konstigt att inte så många allsvenska spelare är med när det är dags för Blågula tävlingsmatcher. 

GETINGBETYG PÅ DE SVENSKA SPELARNA

Oscar Linnér 2  (UT 45)

---

Adam Andersson 1

Fiip Dagerstål 2

Sotirios Papagiannopoulos 2

Joel Andersson 2

---

Jonathan Levi 1

Simon Thern 3

Melker Hallberg 2

Tesfaldet Tekie 2 ut 64

---

Muamer Tankovic 1

Viktor Gyökeres 3

AVBYTARE

Alexander Fransson in 64

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO