logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Detaljerna Örebro Volley ska ändra för att vända på SM-finalserien: ”Måste skära ned på misstagen”

Örebro Volleys tränare Jonas Svantesson är också förbundskapten för svenska volleybollandslaget. Finalserien mot Engelholm lär sätta alla hans kunskaper på prov.

Alla siffror talar emot Örebro Volley i SM-finalserien mot Engelholm: Skånelaget har tagit fyra raka guld – Örebro vann sitt senaste 2008. Och Engelholm har vunnit 30 av 31 tävlingsmatcher den här säsongen – och samtliga 17 möten mellan lagen sedan oktober 2015.

I första finalmatchen, nere i Ängelholm på måndagen, stormade Örebro ändå fram till 1–0- och 2–1-ledningar, innan Engelholm med blotta förskräckelsen lyckades vända till en 3–2-seger.

– Direkt efteråt kändes det bara surt, vi vill förstås inte förlora. Men efter att ha haft möten med laget på måndagskvällen och tisdagseftermiddagen känner vi att vi ska kunna klara av att vända den här skutan, säger Örebrotränaren Jonas Svantesson.

– Vi gjorde många bra grejer i första matchen, vi pressade och stressade dem till två setvinster, och även om det var synd att vi inte kunde mobilisera tillräckligt med kraft för att ge dem en match i femte set så var vi närmare än vi varit under något möte den här säsongen, och det skedde i en final på bortaplan. Det är starkt.

Vilka detaljer behöver bli ännu bättre för att ni ska vinna?

– Vi måste vara ännu lite mer på tårna och skära ned på misstagen, vi gav bort lite för många enkla poäng. Kan vi göra det, hitta några fler poäng någonstans, i något block mot någon av deras stora stjärnor, och samtidigt pressa dem lite mer i serven, så är vi en bra bit på väg.

Onsdagens match följer bara två dygn efter den över två timmar långa holmgången i Ängelholm. Någon egentlig träning har det inte varit tal om mellan matcherna.

– På tisdagen var det aktiv vila, promenad eller cykel, videomöte och genomgång. På onsdagen har vi en morgonvärmning, sedan kör vi, säger Svantesson som liksom senaste matcherna räknar bort spikern Iida Murto, som har fotproblem, från spel på onsdagen.

Samtidigt som Örebro möter Engelholm spelar Lindesberg Volley den första bronsmatchen, i ett dubbelmöte, borta mot Hylte/Halmstad.

Themes
ICO