logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Dif kopplar greppet: ”Vi ska vinna ligan”

MALMÖ/STOCKHOLM. Tommi Vaiho blev stor hjälte för Djurgården i seriefinalen mot Malmö FF. 

Efter att Mohamed Buya Turay gett bortalaget ledningen räddade succémålvakten Markus Rosenbergs straff. 

Stockholmslaget kopplar därmed greppet i guldstriden efter 1-0-segern på Stadion. 

– Vi ska vinna ligan. Det är säkert, säger Buya Turay i C More. 

Djurgården var tre poäng före Malmö FF före söndagens ödesmatch, men drabbades att ett tungt bakslag inför drabbningen då Aslak Witry var tvungen att kasta in handuken på grund av skada.  

MFF inledde bäst och Markus Rosenberg var nära att ge hemmalaget ledningen efter en frispark, men anfallaren fick inte träff på bollen. 

Djurgården var dock inte ofarligt. Efter 30 minuter spelade testade Fredrik Ulvestad avslut från straffområdeslinjen. Avslutet gick dock utanför och ställningen efter den första halvleken var 0–0. 

Buya Turay spräckte nollan

Matchen blev dock inte mållös. Efter 15 minuter spelade i den andra halvleken passade Haris Radetinac fram Mohamed Buya Turay som tryckte in det förlösande ledningsmålet. 

Men inte långt därefter föll Andreas Christiansen i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Markus Rosenberg klev fram – men missade. Tommi Vaiho fick en fot på den och Malmös sjätte raka straffmiss var ett faktum. 

Kopplar greppet

Malmö pressade därefter kopiöst för en kvittering. Men 0–1 stod sig till matchens slut. Därmed drygar Djurgården ut sin serieledning och kopplar ett rejält grepp om guldstriden. Dif har fyra poäng ner till tvåan AIK och sex poäng till trean MFF. 

– Vad ska man känna? Vi leder 1-0 med 30 minuter kvar. Där är vi starka. Det vet vi. Gör de mål kan vi fortfarande vinna, säger Tommi Vaiho i C More. 

Djurgårdens tränare Kim Bergstrand var nöjd efter vinsten. 

– Totalt sett har vi varit bättre än dem över båda matcherna. I dag var det jävligt jämnt. Men vi var bättre. Vi klarar av deras fysik och fart. De har ett lag som spelar väldigt mycket efter sin fysiska överlägsenhet. Den står vi upp emot bra. Och vi håller oss kalla i perioder, säger Bergstrand i C More. 

”Vi ska vinna ligan”

Matchens enda målskytt Mohamed Buya Turay var självsäker efter vinsten. 

– Vi ska vinna ligan. Det är säkert, säger anfallaren i C More. 

– Vi har ett bra lag från målvakterna upp till anfallet. Alla är fokuserade och hungriga. Alla vill vinna den här gången. Alla är så motiverade, fortsätter Buya Turay. 

Thomas Lagerlöf var så klart nöjd efter segern. 

– Vi kommer från en av de tuffaste bortamatcherna med tre poäng, vi håller ihop allt extremt bra och jobbar hårt. Vi räknade med att det skulle gasas från början, men vi lyckas gömma bollen och göra det bra. Det är en jämn match tills slutet när Malmö FF forcerar oss, säger Dif-tränaren. 

Uwe Rösler sa efter matchen att Djurgården hade en fördel som inte kvalar till Europa. Lagerlöf håller inte med. 

– Vi slipper Europa-matcherna, men vi mötte ett bra division 1-lag och fick en tuff match i torsdags. Uwe kanske inte håller med om det, men det här är ju Malmös målsättning, att spela i Europa och vara med här.

Vaiho stor hjälte för Djurgården

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO