logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Drömmålet spreds över världen: ”Jag är inte van”

Det tog bara sekunder innan drömmålet började spridas på sociala medier. På gräset, där Chelsea mötte Liverpool, stod en förvånad svensk i händelsernas centrum. 

– Jag tror inte jag tänkte så mycket där i stunden, det var nog det som gjorde att det blev så bra, säger Magdalena Eriksson. 

Vad var det då hon gjorde?

Jo, på en hörna i den första halvleken mot Liverpool tog den svenska landslagspelaren emot bollen, kickade upp den i luften och drämde till med vänsterfoten.

Bicycletamålet innebar seger för Chelsea, och skapade en stor hajp kring den svenska försvarspelaren. 

– Det har varit väldigt mycket efteråt som jag inte är van vid som försvarspelare, jag är inte van att skapa rubriker överhuvudtaget, men det är roligt, säger Magdalena Eriksson. 

Målet väckte rubriker över hela världen - från England till Sydamerika och USA.

– Jag fick ett antal nya följare på Instagram. 

Varför tror du att målet fick så stor spridning?

– Jag har ingen aning, kanske för att det var just en back som gjorde det. 

På söndag är Magdalena Eriksson tillbaka i hetluften, när Sverige möter England i en träningslandskamp i Rotherham. 

Arenan rymmer 12 000 åskådare, och det ser ut att bli utsålt. 

– Det blir ett test inför VM att få spela inför ett sådant läktartryck, det är jättekul att spela sådana matcher, säger Eriksson. 

Landskampen är Sveriges sista för i år, och en del i uppladdningen inför VM i Frankrike kommande sommar. 

– Vi vill försöka spela vårt spel, och kunna göra det också mot toppmotstånd. Det är det vi vill försöka få ut.

Även världstrean England tar matchen på stort allvar. De vilade flera spelare tidigare i veckan då de mötte Österrike i en träningslandskamp

– Vi förväntar att de spelar med sitt absolut bästa lag mot oss. De har fått till en bred trupp med massa skickliga spelare.Jag känner till dem väl så det blir kul att se vart vi står och ett bra test inför VM, säger Magdalena Eriksson och öppnar för att återigen kliva upp på offensiv planhalva och skriva in sig i målprotokollet:

– Vi får se om det blir någon typ av hörnvariant kanske!

Themes
ICO