logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Ericsson, 17, slog Blomqvist, 72, i mästarmötet i Carrera cup: ”Bra lärdom att få köra bil med tak ...”

Stig Blomqvist hade ingen chans mot Hampus Ericsson i Carrera cup-racen i Skellefteå i helgen. Foto: Gabriel Rådström/Privat
Stig Blomqvist hade ingen chans mot Hampus Ericsson i Carrera cup-racen i Skellefteå i helgen. Foto: Gabriel Rådström/Privat

Både Stig Blomqvist, 72, och Hampus Ericsson, 17, gjorde inhopp när Carrera cup i helgen, tillsammans med TCR Scandinavia, gästade den nybyggda racerbanan i Fällfors, utanför Skellefteå.

Örebroaren Blomqvist, som tog VM-guld i rally 1984 och rankas som en av Sveriges bästa förare alla kategorier, hängde inte riktigt med den yngre generationen. Av 19 förare till start var han långsammast i tidsträningen, sist i kvalet och sist i första racet, men 16:e i det andra, efter ett antal incidenter.

För Kumlasonen Ericsson, som vann sitt första race i brittiska formel 3 för exakt en månad sedan, gick det betydligt bättre i racen, trots att en punktering i kvalet gjorde att han tvingades starta båda från 17:e ruta.

– Det var väldigt tråkigt, för det kunde ha varit mycket bättre. Jag var tia på träningen och kände att det gick bättre för varje pass. Men på grund av punktering fick jag starta trea från slutet, så det blev många omkörningar, säger Ericsson.

I första racet körde han upp sig fem placeringar på två första varven och höll sedan tolfteplatsen till mål. I det andra klättrade han, bland annat efter ett par incidenter framför, tio placeringar upp till en sjundeplats i mål.

– Det hände lite grejer hela tiden i racen, och jag hade lite flyt med mig, säger Ericsson som aldrig hade tävlingskört i något annat än gokart och formelbil tidigare.

– Det var en bra lärdom att få köra och rejsa en bil med tak. De här Porschebilarna går rätt snabbt rakt fram, det gick i 250-260 kilometer i timmen på raksträckorna, men de är inte alls lika snabba i kurvorna som formelbilar. I formel 3 har man mycket downforce och håller hög fart genom kurvorna, medan man här mest vill få stopp på bilen och fokusera på utgångarna.

För Blomqvist väntar härnäst Midnattssolsrallyt, som körs som en hyllning till ”Mäster” 35 år efter hans VM-guld, hemma i Örebro med start den 10 juli.

Ericsson tävlar redan i helgen igen, i fjärde deltävlingen av F3-mästerskapet, på Donington park.

– Jag åker över i morgon och ska köra lite simulator för att komma in i formelbilskörningen igen. Sedan blir det tester inför helgen. Jag har kört två gånger tidigare på Donington, och tycker den är väldigt rolig. Det är en klassisk, brittisk bana med bra omkörningstillfällen, säger Ericsson.

Robin Hansson vann första racet Carrera cup-racet i Skellefteå, Roar Lindland det andra. Regerande mästaren Lukas Sundahl tog därmed flest poäng totalt, via två andraplatser, och drygade därmed ut sin ledning i sammandraget.

I huvudklassen TCR Scandinavia – det som före vinterns konkurs hette STCC – vann mästerskapskombattanterna Robert Dahlgren och Andreas Wernersson varsitt race.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO