logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Extra möte i Moderaternas riksdagsgrupp

Kallelsen till ett extra gruppmöte i Moderaternas riksdagsgrupp gick ut sent på torsdagen, enligt uppgift till Expressen. Normalt har riksdagsgruppen möte på tisdagar och på fredagen ska riksdagsledamöterna ha möjlighet att jobba hemma i sina valkretsar.

En sen kallelse till ett gruppmöte möts därför med viss förvåning - och ett konstaterande att partiledningen har något viktigt att berätta.

Ulf Kristersson är nu i slutet av sonderingen för att bilda regering. Senast på tisdag ska han rapportera till talmannen om han anser sig ha möjlighet att bilda regering.

Moderaternas riksdagsgrupp kallades till ett möte i riksdagens förstakammarsal klockan 11.00 på fredagen.

Riksdagsledamöterna förväntas då få en rapport från regeringsförhandlingarna och eventuellt ge Kristersson det mandat han behöver för att gå vidare i slutspurten av regeringsförhandlingarna.

I tisdags meddelade Kristersson på DN Debatt att försöken att bilda en alliansregering med stöd av Socialdemokraterna hade misslyckats. Kristersson och Annie Lööfs samtal med Stefan Löfven hade gjort att han landat i den slutsatsen.

Kristersson ville i tisdags inte precisera hur hans andrahandsalternativ såg ut. Det ville han fortsätta diskutera med sina partiledarkollegor i alliansen och samtalen med Annie Lööf, Ebba Busch Thor och Jan Björklund har fortsatt i veckan.

Samtidigt har Annie Lööf uttryckt tvivel kring om det ändå inte går att komma vidare i samtal med Löfven. Hon har också undersökt möjligheterna för ett samarbete mellan alliansen och Miljöpartiet.

Alliansen med Annie Lööf (C), Ulf Kristersson (M), Jan Björklund (L) och Ebba Busch Thor (KD). Foto: OLLE SPORRONG
Themes
ICO