logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Festlig kväll på Gammelgården – så firade Spendrups sina veteraner

Tommy Österberg med 46 år på Spendrups blev förstås uppmärksammad av Mia och Jens Spendrup på veteranfesten.

– Ja, jag gick av skiftet klockan sex i morse, berättade processarbetaren från Klenshyttan som fyller 67 på söndag.

Sista brygden, vad var det? undrade Jens Spendrup.

– Spendrup 5,0, tror jag, blev svaret.

– Bra, det är min favorit, replikerade gamle bryggeridirektören.

Bortåt 200 års Spendrupserfarenhet på samma bild. Från vänster Mia Spendrup, 25-årsveteranerna Liselotte Eldestrand, Mattias Åhman, Mikael Lindkvist, Thomas Östlund, Michael Pettersson och förre vd:n Jens Spendrup.

Stämningen var på topp från början. Närmare 80 personer deltog i festligheterna på Gammelgården i Ludvika där 25-årsveteranerna stod i förgrunden.

Liselotte Eldestrand, Mikael Lindkvist, Christer Nyholm, Michael Pettersson, Mattias Åhman, Thomas Östlund och Johnny Fagerthun har alla varit med i företaget i 25 år.

Samtliga utom Johnny Fagerthun och Christer Nyholm hade möjlighet att närvara och tilldelades som bevis på sin veteranstatus och företagets uppskattning för de mångåriga insatserna klocka eller smycke.

– Värdet på gåvorna är cirka 6 000 kronor, uppgav Eva Åsmo Karlsson vid Spendrups personalavdelning.

Veteranerna Thomas Östlund och Michael Pettersson delar många bryggeriminnen med mångårige högsta chefen Jens Spendrup.

– Det är en fantastisk stämning på Spendrups som det nog är svårt att hitta på andra ställen, sade Liselotte Eldestrand och Mattias Åhman var inne på samma spår:

– Som ett familjeägt företag har Spendrups en annan horisont. Man pratar om generationer framåt, vilka beslut i dag som kan vara bra för barnen i framtiden. Här är kvartalsbokslut inte intressant utan det finns en långsiktighet.

De som bjuds in till festen är alla som jobbat minst 20 år i företaget samt pensionärer. 127 anställda och 49 pensionärer fick inbjudan och av dem var det cirka 60 anställda och tio pensionärer som mötte upp på Gammelgården.

Här togs de emot av bland andra Jens Spendrup och hans fru Mia. Gamle bryggeridirektören – som var med och lyfte företaget från krisnivå på 70-talet till dagens höjder – höll också tal till de församlade. Även personalchefen för varuförsörjningen, Ann-Catrin Knudsen, höll tal. Medverkade från företagsledningen gjorde även personaldirektören Einar Botten och kommunikationsdirektören Mårten Lyth.

Jens Spendrup var i samtal med tidningen noga med att framhålla veteranernas betydelse för företagets framgångar.

– Det tar några år att bli bra på sitt jobb och med erfarenheten blir man ännu bättre så erfarenhet väger tungt. Men vi behöver naturligtvis även få in yngre med de kunskaper om till exempel IT som de besitter.

Som vanligt bjöds deltagarna på drycker som snaps, öl, cider och vin från Spendrups sortiment. Kockarna på Gammelgården hade tillagat en festmeny bestående av tre rätter.

Spendrupsfolket fick kalasa på laxmousse med krasse, rödlök och sesamknäcke som förrätt. Huvudrätten var helstekt kalvfilé med kantarellsås, örtpotatisterrin, vaxbönor och haricote vertes. Till efterrätt serverades chokladpastej med hallonsorbet och färska bär.

När väl middagen var avklarad så väntade underhållning och dans signerad ”Det Där Bandet” med Peter Bogsveen, Jakob Svensson och Anton Martinez Matz.

I 46 år, fram till fredag morgon, jobbade Tommy Österberg åt familjen Spendrup. Superveteranen och Mia och Jens Spendrup kom snabbt in på en diskussion – om veteranbilar.
Themes
ICO