logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Från Hovsta till Summerburst – se exklusiva intervjun med La Fleur i Örebro: "Numera tar jag ett ordentligt gage"

NA-tv: Drömmer du också om att dj:a? NA träffar Sanna La Fleur Engdahl på Tegelbruket i Örebro, där hon berättar mer om hur själva arbetet går till.

När NA träffar Sanna Engdahl i Örebro är det i pausen mellan Summerburst Göteborg och Summerburst Stockholm.

– Det var väldigt kul att spela på Ullevi, och jag ser fram emot att spela i Stockholm, säger hon.

Sanna La Fleur Engdahl är Örebrotjejen som numera dj:ar över hela världen med Berlin som bas. Hennes genre är underground techno/house, medan Summerburst kännetecknas av mer kommersiellt inriktad elektronisk dansmusik (EDM). 2013 var hon både festivalens enda kvinna och enda alternativa dj:n. Nu har Summerburst utökats med en scen för just underground.

I dag reser La Fleur lätt med hörlurar och USB-minnen i bagaget - lite enklare än när hon använde vinyler och cd-skivor.

– Jag känner många av de andra personerna också, så det är väldigt roligt, säger Sanna.

Annars hör det inte till vanligheterna att Sanna La Fleur Engdahl spelar i Sverige. Men när hon är passar hon på att tillbringa lite tid i Örebro. Det var här ("lite utanför Hovsta") som hon växte upp, och det var faktiskt här hennes liv som internationellt känd dj började tack vare en annan örebroare, Christopher Gothnier, känd som DJ STQ och numera nöjesansvarig på Strömpis. Sanna Engdahl läste sin magister i klinisk farmakologi i Uppsala. Hon var hemma för ett studieprojekt på USÖ när hon såg en lapp med frågan om att lära sig dj:a. Efter att ha lärt sig grunderna av Christopher Gothnier köpte hon sin första utrustning och ställde upp på köksbordet i den hyrda Örebrolägenheten och satte igång.

På fredag spelar La Fleur, alltså Sanna Engdahl, på Summerburst. När hon är i Sverige passar hon gärna på att tillbringa lite tid i hemstaden Örebro. Bilden är tagen på Tegelbruket i Markbacken.

Det här var 2003-2004, och 2007 tog hon steget att flytta till Berlin och satsa helt på musiken. På den vägen är det. Spelningarna, cirka 85 om året, är över hela världen, ofta på nätter och helger. Sedan Sanna fick barn är hon lite mer selektiv, och balansen löser hon genom att alltid ha två andra lediga dagar i veckan.

– Så jag har helg med min dotter då. Och så har jag en väldigt stöttande man.

Sanna driver också det egna skivbolaget Power Plant. Under namnet La Fleur producerar hon sin egen musik och gör också remixer åt andra artister som Sasha och Kerri Chandler. Ett projekt med sång är också på gång, men inte officiellt än. Att Sanna inte spelar så ofta i Sverige handlar framför allt om att scenen inte är tillräckligt stor.

– Numera tar jag ett ordentligt gage. Jag går ner i pris ibland för att spela i Sverige, men det här är ju mitt levebröd nu, konstaterar hon.

Spelar La Fleur i Sverige är det dansgolven i storstäderna Stockholm, Göteborg eller Malmö som gäller. Men samtidigt kan hon inte låta bli att fundera på om det skulle gå att vara med och arrangera ett dansevent i Örebro-trakten, kanske i någon stor lada utanför stan.

– Jag vet inte hur det skulle funka med alla tillstånd och så, men det skulle verkligen vara kul om det gick att få till.

Förra året släpptes La Fleurs remix av Sashas låt Trigonometry.

Namn: Sanna Engdahl

DJ-namn: La Fleur (faktiskt ett familjenamn)

Yrke: DJ och musikproducent, driver egna skivbolaget Power Plant.

Uppvuxen: i Hovsta, Örebro

Bor: Berlin

Aktuell: Spelar på Summerbursts Love Affair-scen i Stockholm 15 juni.

Övrigt: Bästa Dansartist på P3 Guld Awards 2015. Spelar på klubbar och elektroniska festivaler över hela världen, med återkommande spelningar både på Ibiza och på klubben Watergate i Berlin.

Themes
ICO