logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Greta intar Köpenhamn – tusentals har samlats

Tiotusentals människor väntas delta i en stor klimatmarsch i Köpenhamn på lördagen.

Huvudtalare är svenska Greta Thunberg. Kvällsposten sänder talet LIVE vid klockan 13.10 på lördagen.

Med start klockan 13 på lördagen är det dags för folkets klimatmarsch i Köpenhamn. Förra gången kom 15 000 deltagare. I år räknar en del med att det kan bli det dubbla.

Inte minst för att att huvudtalaren är unga Greta Thunberg, klimataktivisten som fått människor över hela världen att föra upp frågan om klimatförändringar på agendan.

– Vi blev helt euforiska när vi fick veta att hon kommer, har Amalie Lund Michaelsen, 24, kontaktperson för Folkets Klimamarch, tidigare sagt till Kvällsposten. 

Manifestation i centrala Köpenhamn

Manifestationen inleds klockan 13 med en samling på Christiansborgs slottsplats i centrala Köpenhamn.

Intresset för klimatfrågor i Danmark har ökat kraftigt den senaste tiden, inför valet till Folketinget den 5 juni, har klimatfrågan vuxit till den viktigaste, skriver nyhetsbyrån TT.

– För första gången anser väljare att klimatet är den viktigaste frågan i ett val, säger Kasper Møller Hansen, professor i statsvetenskap vid Köpenhamns universitet, till TT.

Amalie Lund Michaelsen är nöjd med att ha lockat Greta Thunberg till Köpenhamn. Inte bara för att höra henne tala, utan även för vad Greta Thunberg har gjort för att öka folks medvetande.

– Hon inspirerar unga i Danmark, är hela miljörörelsens talesperson och får världsledarna att lyssna, säger Amalie Lund Michaelsen.

Silvia hyllar Greta 

Vid en stor klimatdemonstration i Stockholm på fredagen samlades flera tusen människor för att göra sin röster hörda. Manifestationen slutade med att Greta Thunberg höll ett tal.

Intresset för Greta Thunbergs miljöarbete har de senaste dagarna även letat sig in i det svenska kungahuset.

När drottning Silvia fick frågan om vad hon tyckte om Greta blev svaret: 

– Hon är en underbar röst i debatten. Jag är imponerad över hur många som lyssnar på henne, och att hon talar klarspråk.

LÄS MER: Greta Thunbergs uppmaning 

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO