logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Här hittar du alla utställningar på helgens konstrunda i Vansbro – klickbar karta

Här hittar du alla utställare på konstrundan – klickbar karta:

Åsa Larsson har varit ordförande i Konstföreningen färg och form i drygt ett år. I samband med att hon valdes på årsmötet fattades också beslutet att hoppa över 2017 års runda.

– Vi hade kört konstrundan i några år men inte haft så stort intresse de senaste åren. Så vi tog beslut att hoppa över ett år och satsa ordentligt i år. Vi började jobba redan under förra våren och sommaren. Vi bestämde oss för att det ska bli den bästa konstrundan i kommunen, säger Åsa Larsson.

Åsa Larsson hoppas på stor uppslutning bland besökarna på konstrundan.
Åsa Larsson hoppas på stor uppslutning bland besökarna på konstrundan.

Strategin visade sig vara riktig. I år har en majoritet av föreningens medlemmar anmält sig för att vara med.

– Det har varit ett jättestort intresse. Vi har mellan 70-80 medlemmar och femtio är med – det är en bra uppslutning. Alla kommundelar är representerade och det är många olika konstformer och hantverk. Skinn, ull, textil, träsnideri, keramik, måleri, foto.

Föreningen har funnits sedan slutet av 60- eller början av 70-talet. De senaste 20 åren har det varit bra aktivitet.

– Vi har bland annat skymningspromenaden på hösten. Många säger att det är det roligaste som händer på hela året, med tipspromenad, marschaller och konstutställningar och installationer längs vägen. Det har varit vårt stora evenemang. Sedan har vi alltid en vår- och en höstsalong då vi bjuder in utställare utifrån.

I höst kommer den Vansbrobördiga konstnären Henny Melin ställa ut och man har också ansökt om att få visa isländsk videokonst.

– Jag hoppas vi får den, det vore en kul kombination.

Men först och främst är det konstrundan som ligger i fokus och medlemmarna är i full gång med skyltning och andra förberedelser.

– Det ska bli jättekul och jag hoppas på att folk åker runt och tittar. På vissa ställen har flera gått ihop i någon lokal, det är inte alla som har en egen ateljé, säger Åsa Larsson.

Konstrundan pågår 16-17 juni mellan 11.00 och 17.00.

Themes
ICO