logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Här kan du spela på världens största gameboy i Örebro

Fablab-bussen kommer att vara öppen och på plats den 12/10 kl 12-17 och den 13/10 klockan 8-14.

Ämnet är kreativitet och innovativt lärande i biblioteksmiljö. Hacka bibblan 2018 är en del av fortbildningsprojektet ”Digitalt först med användaren i fokus” och anordnas av Region Örebro län och Länsbiblioteket Sörmland. Deltagarna kommer från hela Sverige, både från olika bibliotek, kulturskolor och personer som arbetar med utveckling inom landsting och regioner.

Från Belgien kommer en gul skaparbuss, Fablab factory, och personer som arbetar med den kommer också att vara med på olika workshops bland annat om programmering. I bussen kan också alla intresserade som inte är med i konferensen passa på att titta in. Här finns utrustning för skapande som kanske inte alla har hemma, som 3D-skrivare och symaskin.

– Alla får gärna komma och titta på den här mobila Skaparbibblan. I bussen finns olika saker man kan prova, både analoga och digitala. Tanken med skaparbibblor är att bjuda in till skapande och delaktighet, och här finns saker som laserskärare och så världens största gameboy då, säger Sandra Spjuth, som arbetar med regional biblioteksutveckling i Örebro.

Tanken är att inspirera fler bibliotek i Örebro län att starta skaparbibblor som en del i sin ordinarie verksamhet, antingen mobil eller i de vanliga lokalerna.

Utanför Conventum parkeras en skaparbuss under dagarna två. Den ska inspirera fler bibliotek att införa liknande saker.
Utanför Conventum parkeras en skaparbuss under dagarna två. Den ska inspirera fler bibliotek att införa liknande saker.

Themes
ICO