logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Idre Himmelfjäll får 8,5 miljoner i investeringsstöd till aktivitetscenter

Torbjörn Wallin, vd på Idre Himmelfjäll, är tacksam för Region Dalarnas bidrag på 8,5 miljoner som förverkligar möjligheten att bygga det nya aktivitetscentret med en stark miljöprofil.

Urpsrungligen skulle Sapmi Lodge bli hjärtat med reception, butiker och restaurang i en spektakulär byggnad som skulle stå klar till december 2020. Men projektet har skjutits på framtiden, då den fulla finansieringen saknades. Det gjorde att Idre Himmelfjäll tvingades ta fram en egen lösning.

– Aktivitetscentret blir en viktig plats för möten, gemenskap och service på Himmelfjäll. Dessutom energieffektivt – vilket Region Dalarna och EU:s strukturfonder prioriterar högt, säger Birgitta Sacrédeus, (KD) regionråd för regional utveckling

– Det blir ett aktivitetscenter med reception, restaurang och en närbutik samt konferensutrymme, berättar Idre Himmelfjälls vd Torbjörn Wallin.

Det nya aktivitetscentret är kostnadsberäknat till 24,5 miljoner kronor och Region Dalarna och EU:s strukturfonder har beviljat 8,5 miljoner för projektet.

Det regionalt investeringsstöd riktar sig till större investeringar i länet som bidrar till att öka tillväxten i företaget.

– Utan det bidraget hade vi inte klarat av att uppföra byggnaden med den miljöprofil den nu får i form av material och energiåtgärder.

Byggnaden kommer att utrustas med både jordvärme, värmepumpar och solceller.

Med Region Dalarnas stöd går nu projektet vidare med att projektera bygget och upphandla bygget.

– Planen är att vi ska kunna inledda bygget med att gjuta plattan i höst. Sedan blir det en paus under vintern för att sedan byggas klart under nästa sommar och höst så den står klar till vintern 2020-2021, säger Torbjörn Wallin.

I väntan på att den nya aktivitetscenterbyggnaden står klar blir nuvarande sporttältet en fungerande lösning med restaurang.

Vad gäller Sapmi Lodge är det fortfarande ett levande projekt.

– Vi välkomnar mer än gärna en satsning på ett Sapmi Lodge när Idre Himmelfjäll växer, betonar Torbjörn Wallin.

Så här kan det nya aktivitetscentret på Idre Himmelfjäll komma att se ut.
Så här kan det nya aktivitetscentret på Idre Himmelfjäll komma att se ut.

Themes
ICO