logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Jonssons återkomst hjälpte inte Rospiggarna: ”Det är en besvikelse”

När Jason Doyle inledde kvällen med att bli utesluten i första heatet efter att ha gått i tejpen satte han tonen för hela matchen.

Läs mer: Rasmus Jensen imponerade – men Rospiggarna föll igen

Rospiggarna höll jämna steg med de regerande mästarna till första sladdpaus, sen var det roliga över. I heat 9 tog man ändå ikapp så att det bara skiljde två poäng upp till Smederna, men en femetta för hemmalaget precis innan paus gav en lucka som gästerna inte orkade ta igen.

– Innan nomineringen, när de avgör matchen, så är det en besvikelse. Hoppet var ändå uppe när vi var två poäng efter. Då kände vi att det finns en chans, säger Andreas Jonsson, som var tillbaka i laget efter tre veckors frånvaro.

– Det kändes bra i början, sen gick jag fel i uppsättningen så det blev sämre. Sen gick jag tillbaka och lyckades vinna sista heatet. Visst jag hade kunnat ta några poäng till, men att kunna ta nio pinnar med det breaket jag haft är ändå bra.

Andreas Jonsson blev näst bästa poängplockare i laget mot Smederna.

Helt återställd efter den muskelinflammation som hållit honom från körning är han inte, medger Jonsson.

– I vissa lägen har jag svårt att hålla i, som jag haft innan. Det är bättre och det gör inte lika ont, men vissa lägen känns det. Jag känner att jag inte är hundra.

Se även: Jensen vassast när Rospiggarna föll på nytt – här är höjdpunkterna från matchen mot Smederna

Rospiggarna snyggade till siffrorna i nomineringsheatet och slutresultatet skrevs till 48–42.

– Visst känns tråkigt att åka härifrån med en förlust. Det är sex poäng, så det är ingen överkörning. Chansen att ta en bonus finns ju. Det är väldigt tufft att förlora match efter match. Vi åkte ju till Eskilstuna för att vinna matchen.

Matchen blev förskjuten med nästan en timme efter att en regn- och åskväder dragit in över Eskilstuna. Trots det lyckades arrangörerna få ihop banan bra.

– Det var extremt blött, men det var ändå väldigt bra med tanke på hur mycket regn det kom. Banan hade varit väldigt torr innan, så när de skrapade av det var det okej. Den var ändå rätt så hård, så det var inget att klaga på.

Rasmus Jensen imponerade stort i sin blott andra match för Rospiggarna och tog 11+1 poäng. Foto: Roffe Lundstedt/speedwayfoto.com
Rasmus Jensen imponerade stort i sin blott andra match för Rospiggarna och tog 11+1 poäng. Foto: Roffe Lundstedt/speedwayfoto.com

Förlusten var Rospiggarnas sjätte för säsongen. Något bra svar på vad man måste ändra för att börja vinna har inte Andreas Jonsson.

– Vi försöker. Nu är jag tillbaka så nu har vi ett fullt lag och förutsättningarna ser bättre ut. Det känns inte som att vi får till det samtidigt. Jag kan inte riktigt svara på det, jag kan inte sätta fingret på det. Som det är nu så är vi inte tillräckligt bra.

Hur är stämningen i laget, när det går så här trögt?

– Den är ändå väldigt bra. Det som är bra är att de flesta har åkt ihop i flera år. Det finns inget att jobba på där.

Istället finns det en annan detalj som skulle kunna förbättras, menar Jonsson.

– Vi kanske behöver jobba lite med taktiken i första svängarna. Det får inte blir några misstag på banan alls. Kan man få med sig någon poäng till i de viktiga heaten gör det mycket i slutändan.

På tisdag väntar Dackarna hemma och sedan vänder serien. Då blir varje match värd tre poäng i och med bonuspoängen. För Rospiggarna gäller det att vända den negativa trenden.

– Tiden börjar rinna iväg. Jag hade hoppats att det skulle komma i kväll, säger Andreas Jonsson.

Matchfakta

Elitserien speedway

Smederna–Rospiggarna 48–42

Smederna: Przemyslaw Pawlicki 11, Fredrik Lindgren 10, Andzejs Lebedevs 9, Adrian Miedzinski 7, Pontus Aspgren 7, Michael Jepsen Jensen 3, Daniel Henderson 1.

Rospiggarna: Rasmus Jensen 11, Andreas Jonsson 9, Jason Doyle 8, Robert Lambert 8, Max Fricke 6, Tero Aarnio 0, Andreas Westlund 0.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO