logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Kais Mora hemlighåller taktiken inför SM–finalen: "Det tror jag vi kan dra nytta av"

Ulf Hallstensson ska försöka leda Kais Mora till SM–guld i Globen på lördag. Foto: Rickard Pettersson / Bildbyrån. Bilden är ett montage.
Ulf Hallstensson ska försöka leda Kais Mora till SM–guld i Globen på lördag. Foto: Rickard Pettersson / Bildbyrån. Bilden är ett montage.

Inför slutspelet så värvade Kais Mora in den rutinerade herren Ulf Hallstensson – som tidigare har varit förbundskapten och vunnit VM–guld flera gånger. De ville ta in honom för att kunna slå överlägsna Iksu och knipa SM–guldet.

Och efter att ha slagit ut Jönköping i kvartsfinalen och sedan Pixbo i semifinalen, så är Kais Mora alltså bara en seger från det där guldet.

Dessutom behöver de inte ens slå Iksu – för det gjorde istället Täby i semifinalen.

På lördag smäller det i Globen. Då är det dags för SM–final, och inför den väljer Kais Mora att hålla tyst om taktiken som ska leda dem till första guldet sedan 2015.

– Det är osmart av mig att stå och berätta vad vi ska göra i finalen, säger tränaren Ulf Hallstensson.

– Det har funnits en plan sedan jag kom hit och det är de detaljerna vi har försökt att jobba med. Nu har jag bara varit här fyra veckor, men jag ser ändå att det finns saker som jag verkligen hoppas och tror att vi kommer kunna dra nytta av.

Vad är anledningen till att ni är i final?

– Det handlar om att det här är ett lag med kvalitéer. Framför allt som jag har sagt, att de är innovativa. De är öppna för förändringar. Vi har inte förändrat vårt spel, men vi har jobbat extremt med detaljer. Vi har känt att vi har växt med matchserien ju längre den gått. Pixbo har varit grymma motståndare, det har varit riktigt tuffa fajter. Det har inte tillåtits något glamoröst spel utan det har bara varit kamp där ute.

Ulf Hallstensson reder ut taktiken under en match i slutspelet.

Sedan Hallstensson kom in har det onekligen gått bra för Kais Mora. Man har gått obesegrade genom hela slutspelet hittills sett. Men att det skulle vara endast hans förtjänst tror han naturligtvis inte.

– Jag tror inte jag har haft någon inverkan alls, mer än erfarenhet och ny röst. Kanske lite detaljer. Men det är laget, det är klubben, det är föreningen som tagit oss hit.

I finalen väntar motståndet Täby. Alltså inte Iksu, som de flesta nog trodde på förhand. Inklusive Ulf Hallstensson och Kais Mora.

– Det första jag sa när jag kom hit var att det finns inget som kan sätta press på det här laget, med tanke på att det är tio procents chans att storfavoriten Iksu slås av några i en final. Och det är våra ingångsvärden. Oavsett vilka vi möter så ser vi oss som en farlig motståndare.

Att prata om revansch är ändå rätt, eftersom Kais Mora förlorat tre raka SM–finaler. De två senaste gångerna var det mot Iksu. Men Moratränaren vill prata om något annat istället.

– Jag pratar ingenting om revansch, för jag har inte det med mig utan jag pratar om att vi är utmanare. Att bygga upp en känsla att vi faktiskt har allt att vinna.

Hur känns det att få vara med om en SM-final i Globen med Kais Mora?

– Det är ju fantastiskt. På damsidan har det varit mitt favoritlag i tio år, så för mig är det stort. Jag har inte heller varit i en final sedan 2013, då på herrsidan. Så det ska bli hur häftigt som helst. Det är lite speciellt att det är en match som avgör och att man kommer till en miljö som är ovanlig. Det är många som vill ha uppmärksamhet, och då menar jag inte spelarna. Jag tror att vi kan dra nytta av att jag har varit där ett x antal gånger.

Hur ska ni lyckas?

– Vi har en plan för hur vi ska lyckas.

Och den är?

– Den kommer vi visa den 27:e april.

Themes
ICO