logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Klart: Ingen travbana i Kvinnersta – pengarna räcker inte: ” Vi har gått "all in" – blir en total omstart”

Arkivbilder.

För att flytta travbanan i Marieberg till Kvinnersta var Örebrotravets plan att sälja marken där de är i dag och använda pengarna till flytten. Det blir inte så.

– Flytten är avskriven. Vi får inte tillräckligt mycket för marken så vi har råd att bygga en ny bana. Det var planbeskedet, som avgör hur mycket som får byggas, vi fick från kommunen som avgjorde det, säger Claes Broberg, vd Örebrotravet.

En flytt och bygge av en ny travbana i Kvinnersta skulle kosta runt 250-300 miljoner. Men den här typen av mark är värd efter vad man får bygga på den och det visar sig vara betydligt mindre byggmöjligheter än vad man räkna på.

– Hade vi varit lite närmare pengamässigt hade vi kanske kunna se om det gick att lösa det, men inte när vi var runt 100 miljoner ifrån, säger Claes Broberg, och fortsätter:

– Nu gäller det att spotta i nävarna och göra det så bra som möjligt utifrån den här nya situationen. Att det blir trav fortsatt i Örebro är jag helt övertygad om. Vi vill utveckla både anläggningen och travsporten, men vi får sänka ambitionerna lite.

Nu gäller det att spotta i nävarna och göra det så bra som möjligt utifrån den här nya situationen
Claes Broberg, vd för Örebrotravet. Arkivbild.
Claes Broberg, vd för Örebrotravet. Arkivbild.

Örebroporten äger fastigheten ute i Kvinnersta och ska utveckla området får nu tänka om. De har nämligen jobbat med travspåret fullt ut och inte haft någon plan B.

– Vi såg travet som en vitamininjektion i Kvinnerstaområdet. Det här var såpass bra att det var värt att våga satsa "all in" på det, säger hon, och fortsätter:

– Det är klart att det påverkar väldigt mycket. För oss blir det en omstart och vi får ta nya tag.

För oss blir det en omstart och vi får ta nya tag

Även för Kvinnerstagymnasiet såg man nya möjligheter med en travanläggning som granne.

– Vi har varit beredda på travet och har gjort ett arbete tillsammans med Örebroporten i den processen. Det är klart att det fanns många positiva saker med travet så nära, men Kvinnerstagymnasiets utveckling stannar inte av när flytten inte blir av. Vi får se om vi kan utvecklas åt ett annat håll utifrån det här beskedet, säger Elisabeth Malmqvist (C), ordförande i gymnasienämnden.

Very Kronos, med Erik Adielsson i sulkyn, vann 2018 års upplaga av Telebolagets grand prix. Arkivfoto: Foto: Göran Abrahamson
Very Kronos, med Erik Adielsson i sulkyn, vann 2018 års upplaga av Telebolagets grand prix. Arkivfoto: Foto: Göran Abrahamson

Arkivbild.

► Se också:

Örebrotravets nya besked om flytten till Kvinnersta: ”Chanserna har minskat”

Blir det någon flytt av för Örebro travet?

Örebrotravets flyttplaner till Kvinnersta går framåt

Travet i galopp mot ny bana i Kvinnersta: "Det kostar några hundra miljoner att bygga"

Örebrotravet förhandlar med köpare av anläggningen i Marieberg: "Det går bra, det går framåt"

Themes
ICO