logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Kommunen avbryter upphandling av bygge vid ishallen – anbuden låg för högt: ”Vi måste banta önskebilden vi hade”

Tanja Swartz Grundström, upphandlingsansvarig, berättar att kommunen avbryter upphandlingen av tillbyggnaden vid ishallen. En ny upphandling drar igång i början av februari.

Kommunen har fått in anbud från entreprenörer för det planerade tillbygget med nya omklädningsrum vid ishallen. Politikerna har satt en gräns på att det inte får kosta mer än sju miljoner. Och anbuden kommunen fått in har visat sig ligga högre än så.

– Anbudsbilden blev för hög, vi kan inte anta en offert som ligger högre än vad politikerna bestämt att det får kosta, förklarar kommunens upphandlingsansvariga Tanja Swartz Grundström.

Så därför har kommunen nu avbrutit upphandlingen, och den konsult som kommunen anlitat kommer nu att omarbeta underlaget i samarbete med hockeyklubben. Konsulten har i uppdrag att få ned kostnaden.

Vi ville ha hela tårtan men måste ta bort någon tårtbit

– Vi måste justera och banta önskebilden vi hade på tillbyggnaden av ishallen. Vi ville ha hela tårtan men måste ta bort någon tårtbit för att komma ned i kostnad. Det gäller att skala för att kunna matcha budgeten.

Det handlar om att ta bort och förenkla för att få ned kostnaderna, förklarar hon. Efter att underlaget omarbetats kommer det nu att bli en helt ny upphandling i början av februari. Då har entreprenörerna ungefär en månad på sig att lämna anbud.

Tillbygget med nya omklädningsrum är tänkt att ligga vid ishallen.
Themes
ICO