logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Kommunen försvårar för porrsurfande elever

I Strömstad kommun är det nu svårare både elever och anställda att porrsurfa på kommunens nätverk, skriver Bohusläningen.

– Efter en diskussion med skolan kom vi fram till att åtstrama några filter, säger Carsten Sörlie, ekonomi- och IT-chef på kommunen till Bohusläningen.

Elisabet Johansson (C) lämnade i september förra året in en motion till kommunfullmäktige i Strömstad där hon yrkade på att omöjliggöra konsumtion av pornografi för skolelever på kommunens enheter och nätverk.

I motionen hänvisade hon till forskning från Stockholms universitet som påvisar samband mellan konsumtion av porr och ”att inte respektera andras gränser, sexuella trakasserier och begå övergrepp”, skriver tidningen.

Svårare för både elever och anställda

Kommunens åtgärd blev att se över de begränsningarna som finns för kommunens nätverk. 

– Det vi gjorde var att vi tog en genomgång av systemen och såg om de var inställda på ett lämpligt sätt, säger Carsten Sörlie, ekonomi- och IT-chef på kommunen till Bohusläningen.

Han berättar att man även tog hänsyn till andra aspekter, till exempel våldsbejakande och framställning av vapen. Filtren finns på både elevnät, gästnät och adminnät inom kommunen, skriver tidningen.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO