logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Många Mustanger på Malmtorget vid lördagens Våryra

Niklas Bäcker är regionordförande i Classic Mustang Club Sweden och samlade ett urval av bilmodellen på Malmtorget.

– Vi är en nystartad förening med 30 medlemmar, varv 15 är aktiva skateåkare. Föreningen bildades i mars och vårt mål är att få en inomhuslokal, säger Oskar Lindberg. Han textade skyltar strax innan Våryran på Malmtorget 2019 skulle starta. Dennis Lundberg är kassör i föreningen och Felicia Martinsson ordförande. Än så länge åker man på egensnickrade ramper i närheten av macken. Härom dagen var föreningsmedlemmar på utflykt och testade den anläggning som finns i Grängesberg.

Oskar Lindberg är skateåkare i nybildade föreningen Hell´s Skaters.

I ett stånd bredvid stod Bengt Andersson och Ingalill Bäcker i Ljusnarsbergs PRO-förening. De berättade att PRO-tidningen varit på besök och gjort reportage i Kopparberg med anledning av att föreningen är bland de mest framgångsrika i landet på att sälja lotter.

– Det händer något nästan varje dag i föreningen. Idag står vi här och nästa vecka ska vi spela gå-fotboll på Olofsvallen, berättar Ingalill Bäcker. En resa till Dalarna och Carl Larsson-museet står också för dörren.

Ingalill Bäcker och Bengt Andersson i bakgrunden vid PRO-stånden på Våryran.

Det rullade in ganska många veteranfordon på Malmtorget och på ena flanken stod ett urval av Mustanger. Niklas Bäcker som är ansvarig i regionen som täcker Värmland och Örebro län har en Mustang av 2018 års modell och därmed en bil i den senaste generationen. Värmland/Örebro-regionen i Mustangklubben har cirka 250 medlemmar.

Karlstadsborna Bo och Rita Nyström har en tidig Mustang i första generationen.

Bo och Rita Nyström har en bil ur generation 1. En årsmodell -65. Riktigt exklusivt är det att ha en 64 1/2. Nyströms bil är tillverkad förargligt nära, men på fel sida, datumgränsen hösten 1964 och är därmed en 65:a.

– Vi köpte den för 20 år sedan. Den ägdes ursprungligen av en man i Stockholm som var mycket rädd om bilen och vi är bara de fjärde ägarna, berättar Bo Nyström. I lördags morse körde de till Kopparberg från Karlstad. Bilen är försiktigt renoverad allt eftersom, men har aldrig varit i dåligt skick.

– Vi har bytt stötfångare och stötfångarhorn till nya bland annat, säger Bo.

Vit lack med röd inredning är en klassisk kombination från tiden. Röda bilar var också vanliga och då ofta med svart interiör.

Bilen är mycket fräsch och den vita kulören Wimbledon White med röd inredning är läcker. Karossen är en så kallad Hardtop, HT, med med den lilla V8-motorn på 289 kubiktum.

Kopparbergaren Göran Sundströms bruna Mustang tillhörde också de äldre och hans bil är också en HT med 289-motor, men av årsmodell 1966.

– Det är många träffar idag. Bland annat i Dalarna och därför kom inga därifrån hit som de brukar, men jag är ändå nöjd med uppslutningen, säger Niklas Bäcker. Efter mötet på Malmtorget gjordes en utflykt och sedan var det mat på Bångbro herrgård.

Antalet Mustanger i Sverige har minskat med åren på grund av att många köpts av tyska entusiaster. Numera går också många tillbaka till USA, säger Niklas Bäcker.

Carina och Sara Henriksson kom i en femtiotalsjänkare och hade rätt klädkod för festen på Malmtorget.

Våryran i Kopparberg har arrangerats under de senaste fem åren sista lördagen i maj av föreningen Kopparbergs evenemangsförening. Den uppstod bland annat ur resterna av en vilande köpmannaförening.

– Evenemangsföreningen har vuxit sakta men säkert, men vi skulle behöva bli fler. Många av oss har ju verksamheter som ska ha öppet samtidigt som vi har arrangemang, säger Ken Karlsson.

Kopparbergs evenemangsförening försöker att se till så att olika aktörer samlas runt olika arrangemang så att de får tyngd och attraktionskraft.

Ford Mustang

Ford presenterade modellen Mustang för allmänheten vid Världsutställningen i New York våren 1964. Den har producerats sedan dess, med några års uppehåll i nya och moderniserade skepnader. Till dags dato i sex modellgenerationer. Mustang betraktas av många som bilhistorians mest lyckade och framgångsrika skapelser efter T-Forden.

Modellen togs fram under Fordtiden för den legendariske företagspedaren Lee Iacocca och tillhör kategorien muskelbilar. Andra som följde, men inte kom upp i Fords nivåer var Chevrolet Camaro, Dodge Challenger och Plymouth Barracuda samt AMC Javelin.

Ford Mustang fanns med både raka sexcylindriga motorer och med V8. Innan oljekrisen drevs utvecklingen mot allt fler hästar i Mustangen och peaken kom 1969 med specialmodellen Boss 429 med 575 hästkrafter.

Med oljekrisen och ett nytt miljötänk kom lama Mustanger både avseende kraft och utseende. Med tiden har modellen återfått sin kraft och dragningskraft både avseende prestanda och utseende.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO