logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Marcus Ericsson om första intrycken av Indycar-bilen: ”På ratten finns det några knappar men inte så mycket mer ...”

Marcus Ericsson väntar fortfarande på att få provköra Indycar-bilen för första gången. Foto: TT

I dag inleds Brasiliens GP, säsongens näst sista VM-deltävling i formel 1, med tidsträningar.

Mellan förra racet, i Mexiko City för två veckor sedan, och tävlingen i Sao Paolo har Marcus Ericsson inte bara hunnit presenteras som klar för Indycar – utan dessutom besökt sitt nya stall Schmidt Peterson Motorsports i Indianapolis, och bland annat provsuttit sin nya arbetsplats: En Indycarbil. Första intrycken?

– Det är mer plats, det är mycket mer simpelt när det gäller aerodynamiken och allt sånt. Det är rätt så stora skillnader. På ratten finns det några knappar men inte så mycket mer än det, allt är mycket mer simpelt. Mer tillbaks mot GP2-känslan, men det ska bli kul att prova, säger Ericsson till Viasat.

Örebroföraren har, med sin fem F1-säsonger i bagaget, välkomnats som en stor stjärna i Indycar, och tror att han kommer ha stor nytta av all sin erfarenhet.

– Jag tror det är mycket jag lärt mig under de här fem åren i formel 1 som jag kan ta med mig som jag kommer ha nytta av där, säger han till Viasat.

– Sättet vi jobbar med däckshantering är något jag tror jag kan ta med mig till USA och dra nytta av. Och jag vet att det är mycket med fuelsaving där, eftersom det är bärnslestopp under racen, så allt jobb vi lägger ned när vi sparar bränsle under racen här kan jag också ta med mig dit.

Ericsson stod över fredagens första tidstärning i Brasilien eftersom Saubers tredjeförare Antonio Giovinazzi, som nästa år kommer ta en ordinarie plats när Ericsson och Charles Leclerc lämnar, gjorde sitt fjärde och sista fredagsinhopp för året. Två gånger har han ersatt Ericsson, två gånger Leclerc. Ericsson kommer i stället få sin första chans bakom ratten vid 18-tiden på fredagskvällen, svensk tid. Och han har stora förhoppningar inför helgen.

– Jag har två poängrace i rad, jag känner mig stark och nu har det här med Indycar kommit som ännu mer av en boost. Jag går in i helgen med en riktigt bra känsla i kroppen, säger han till Viasat.

Det är fortfarande oklart när Ericsson kommer få chansen att prova Indycarbilen för första gången, men det har talat som ett eventuellt test redan före F1-finalen i Abu Dhabi om två veckor.

Themes
ICO