logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Muntra toner när det bjöds på allsång i Wadköping: ”Ren glädje”

Många kom för att lyssna och sjunga på den traditionella allsången som gick av stapeln på Spelgården i Wadköping. Allsångsledarna Leffe Palmroth och Helena Salo uppträdde med allsångsorkestern Örebroz.

– Vi har tur med vädret och kan vara utomhus. Det här är toppen. Förra kanonsommaren lyckades vi pricka in allsången på två regniga dagar. Nu hoppas vi på publikrekord, säger Leffe Palmroth.

Förberedelserna för allsången, som sker två gånger under sommaren, har pågått sedan i vintras.

– Vi började knåpa ihop ett program redan i januari. Det gäller att hitta sånger som alla känner igen och vill sjunga med i. Det är det viktigaste. Sedan är det mycket arbete med repetitioner och att öva på sångerna, säger Leffe Palmroth.

Under två timmar fick besökarna chansen att sjunga med i en rad klassiska låtar. Helena Salo passade på att framföra sin nya låt Välkommen sköna sommar, som under veckan som gått fått 2500 lyssningar på Spotify.

– Det är en glad och trallvänlig sång om sommaren som de flesta nog kan uppskatta, säger hon.

En av besökarna som sjöng för full hals var Kerstin Hallberg.

– Vi var här förra sommaren också. Det är härlig stämning och skönt att få lufta lungorna lite, säger hon.

Den som missade allsången den här dagen får en ny chans 11 augusti då Leffe och Helena är tillbaks i Wadköping för en ny rafflande omgång.

Allsångsledaren Leffe Palmroth sjöng för full hals och fick med sig publiken.
Allsångsledaren Helena Salo fick sånghjälp av Outi Nordström och Kerstin Hellberg.
Allsångsledaren Leffe Palmroth får med sig publiken.
All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO