logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Nattfotbollen växer explosionsartat i länet - kom som du är: "Hit ska alla kunna komma"

Nattfotbollens ledare Rahmat Tullah Noorzai och Hussain Kafarnawi väntar på att deras ledarkollegor ska hämta barn och ungdomar till de regnvåta gräsmattorna i Baronbackarna.

Men i det här fallet svarar han som projektledare för nattprojektet - ett ungdoms-och dessutom integrationsprojekt inom ramen för Örebro läns fotbollsförbund.

Men trots det ska man inte tro att det bara handlar om fotboll, istället är det här ett projekt där ungdomar får testa olika sporter, huvudsaken är att de rör på sig.

– De andra ledarna är ute och letar efter ungdomar, säger Rahmat Tullah Noorzai som är en av ledarna.

Han och ledarkollegan Hussain Kafarnawi duttar lite med varsin fotboll, slår några bollar på målet. Helgens solvarma succé i Vivalla har bytts mot en regnigare och deltagarsnål tisdag i Baronbackarna.

I vanliga fall brukar ju barnen och ungdomarna strömma till men eftermiddagens ihärdiga regnande har skrämt bort dem från de halkiga gräsmattorna.

– Men det finns en poäng i att vi är på vanliga gräsmattor och inte på idrottsplatser: hit ska ju alla kunna komma, som de är. Det är inget som kostar pengar eller kräver att man går med i en klubb, säger Peter Johansson.

– Även om det här förstås kan vara ett första steg mot att gå med i en befintlig förening, det är ju till exempel därför vi hittar våra ledare i de föreningar som finns, säger han.

Och nu växer det populära projektet nästan explosionsartat. När året är slut ska det finnas i olika skepnader i Vivalla, Oxhagen, Brickebacken, Baronbackarna och Sveaparken i Örebro.

Men också ute i länet: Karlskoga, Laxå, Hallsberg, Kumla, Lekeberg, Nora och Lindesberg.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO