logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Nu är Nathalie mästare i frisöryrket: ”Det är verkligen kul”

Efter många år i yrket kan Nathalie Söderström nu titulera sig frisörmästare.

Onsdagen den 7 november tog hantverkare från hela Sverige emot sina gesäll- och mästarbrev i Stockholms stadshus. En av dem som tågade nerför trappen till Blå hallen var Nathalie Söderström, 34. Hon är en av sex hantverkare från Dalarna som i år tog emot sitt yrkesbevis.

– Det var nervöst. Jag tänkte "Åh nej, jag kommer ramla i trappan", säger Nathalie.

Nathalie var en av sex hantverkare från Dalarna som tidigare i veckan tog emot sitt yrkesbevis i Blå hallen i Stockholm. Som tur var klarade hon sig från att ramla i trappen, trots nervositeten. Foto: Privat
Nathalie var en av sex hantverkare från Dalarna som tidigare i veckan tog emot sitt yrkesbevis i Blå hallen i Stockholm. Som tur var klarade hon sig från att ramla i trappen, trots nervositeten. Foto: Privat

Nathalie Söderström har drivit egen frisörsalong i Avesta i tre år. Hon har varit frisör sedan 2004 men har tidigare varit anställd eller hyrt stol på någon annans salong.

– När jag var liten sa jag att jag ville bli frisör. Jag vet inte hur det kom sig. Jag har ingen i släkten som är frisör, men tanken har ändå alltid funnits där, säger Nathalie och fortsätter.

– Och jag tycker fortfarande det är jättekul!

Nathalie tog gesällbrevet 2004 och har därefter tagit sikte på mästarbrevet. ”Gesällen det viktigaste, det är ett bevis på att du har de kunskaper som krävs för yrket, men sedan var nästa steg mästarbrevet”, berättar hon.

Efter att Nathalie nu tagit emot mästarbrevet kan hon titulera sig mästare i frisöryrket.

Mästarbrevet är det högsta beviset på yrkesskicklighet och för att kunna få yrkesbeviset krävs det att hantverkaren har ett gesällbrev och minst sex års erfarenhet i yrket.

Hur känns det att nu vara frisörmästare?

– Jag är lite blyg av mig och så där, men jag tycker verkligen det är kul!

Nathalie Söderström kommer nu att hänga upp mästarbrevet på sin salong i centrala Avesta.

Nathalie berättar att hon gillar utmaningar och att det var därför hon bestämde sig för att försöka ta mästarbrevet. Hon tycker om att förkovra och fördjupa sig i frisöryrket. Nästa utmaning hon står inför är att driva salongen samtidigt som hon i januari blir mamma för första gången.

– Det ska bli jättekul och spännande, men det är fortfarande lite overkligt.

– Nu hoppas jag på att få fortsätta må bra, och att jag kommer kunna jobba in i det sista. Det är målet i alla fall, säger numera frisörmästaren Nathalie Söderström.

Themes
ICO