logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Örebros trotjänare på väg att hitta formen – efter tunga tiden: ”Är svårt att ta en plats då”

Bild: Simon Eliasson/Bildbyrån
Bild: Simon Eliasson/Bildbyrån

Örebro övernattade i Luleå efter förlusten, 2–4, och anlände tillbaka till Behrn arena under fredag eftermiddag och körde ett lättare träningspass som var över redan efter 25 minuter.

Stärkta av en bra insats men också sargade då det inte blev några poäng.

– Det är klyschor men man ska fortsätta gör det man gör bra. Till slut ramlar det över till vår fördel och det tror jag att det kommer göra. Vi har spelat bra tidigare och även fått med oss poäng. Det är ofta det varit typ 2–2 och vissa har vi vunnit medan vi förlorat andra. En bra match i går igen, bara att kämpa på så kommer det, säger Kalle Olsson.

Vad säger du annars om matchen?

– Jag tycker att vi spelade jättebra i första perioden. Vi hade många chanser. Jättebra. I andra och tredje blev det mer misstag och just mot Luleå måste man hålla nere dem så mycket man kan. De är serieledare och har bra flyt. Vi blev ganska hårt straffade.

Kalle Olsson fick spräcka matchens och sin egen målnolla den här säsongen när han satte 1–0 med ett avslut som letade sig in bakom en skymd Joel Lassinantti i Luleås mål. Det var dock en klen tröst.

– Alltid skönt att spräcka nollan, så klart, och bli av med det. Men jag hade hellre haft tre poäng även om det är lite positivt att få göra mål.

Jubel efter Kalle Olssons mål mot Luleå. Bild: Simon Eliasson/Bildbyrån
Jubel efter Kalle Olssons mål mot Luleå. Bild: Simon Eliasson/Bildbyrån

Annars har det inte varit så mycket positivt för den 33-årige veteranen som är inne på sin sjunde säsong i Örebro Hockey. Bara en assist innan torsdagens mål i en förvisso mycket begränsad roll där han också varit utanför laget i vissa matcher. Mest får han koncentrera sig på defensivt arbete och döda tid i boxplay. Men också en höftskada har bidragit till att han missat matcher. De senaste matcherna har han och Glenn Gustafsson varierat vem som kompletterar Jordan Boucher och Christopher Mastomäki i fjärdekedjan.

Känslan börjar dock bli bättre och bättre, menar han.

– Ja, det tycker jag. Det tar ett litet tag att komma in i tajming och kamperna och med balans. Men det blir bättre och bättre. Samtidigt får det ta den tid det tar. Jag har lite mindre speltid och så och då tar det lite längre tid.

Hur ser du just den situationen, att du inte får så mycket speltid?

– Grabbarna har spelat jättebra när jag varit borta. Jag kom tillbaka i en situation där de fortfarande spelade bra. Det är svårt att ta en plats då.

Kalle Olsson. Bild: Simon Eliasson/Bildbyrån
Kalle Olsson. Bild: Simon Eliasson/Bildbyrån

I returmötet mot Luleå på lördagen i Behrn arena får han en ny chans att visa vad han går för.

– Ja, vi ska köra samma lag, meddelar Olsson vilket innebär att Viktor Lodin och Tyson Spink åter ställs åt sidan.

Känns det bra att få chans till revansch mot Luleå?

– Ja, det gör det. Det känns jäkligt bra och vi ska ha den känslan vi hade senast att vi kan ta dem. Sedan ska vi rätta till misstagen. Då tror jag det kan bli tre poäng.

Vad annars måste man tänka på när man möter Luleå?

– De forecheckar väldigt hårt och har självförtroende när de går framåt. Kan de vara snabb i uppspelen så kan det bli mycket ytor i mitten. Sedan har de en himla press i defensive. Kommer vi loss på andrapuckarna kan det bli ytor på bortre sidan.

I och med förlusten senast samtidigt som Mora vann mot Linköping är Örebro nu under strecket, en poäng bakom.

Men för Örebro handlar det om att tänka på de positiva bitarna.

– Det är så man måste känna och vi spelar bra. Aldrig kul att ligga där under, vi har varit där förut. Känslan är inte bra men spelar man bra så vet man att det kan komma, säger Olsson.

Inför Örebro–Luleå

Vad: SHL, omgång 32.

När: Lördag 15.15.

Var: Behrn arena.

Följ matchen: Direktrapportering på na.se och på hockeypuls.se.

Skadeläget: Endast Eero Kilpeläinen är borta med skada. Samtliga övriga spelare är tillgängliga. Viktor Lodin och Tyson Spink petas.

Notera att: Luleå förstärks av JVM-stjärnan Isac Lundeström som gör sin första match för säsongen. Han är utlånad av NHL-laget Anaheim Ducks.

Senaste mötet i Örebro: Vanns av Luleå med 3–2 efter att Emil Larsson styrt in segermålet med bara tio sekunder kvar av tredje perioden.

Örebros lag

Målvakter: Stefan Stéen (Oscar Fröberg).

Backpar: Gustav Backström, Nick Ebert – Linus Arnesson, Jonathan Andersson – Kristian Näkyvä, Marcus Björk. Sjundeback: Rasmus Rissanen.

Kedjor: Patrik Virta, Rodrigo Abols, Jere Sallinen – Aaron Palushaj, Tom Wandell, Shane Harper – Marcus Weinstock, Tylor Spink, Anton Hedman – Jordan Boucher, Christopher Mastomäki, Glenn Gustafsson. Extraforward: Kalle Olsson.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO