logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Oskyldig kan ha skottskadats i Brickebacken – polisen: ”Vi har det med oss när vi utreder”

Det var på onsdagskvällen förra veckan som flera skott avlossades i centrum i Brickebacken.

– Det var fint väder ute och centrum är en naturlig samlingspunkt. Klockan var inte särskilt mycket. Det var mycket folk på platsen när det inträffade, säger Kristoffer Zickbauer.

En man i 20-årsåldern träffades i benet och fördes med ambulans till USÖ. Hans skador var inte livshotande.

– Jag vill inte spekulera i om skotten var riktade mot honom eller om han råkade stå i vägen. Det är sådant som utredningen får visa. Men naturligtvis har vi med oss att det skulle kunna vara en oskyldig som drabbats.

Vi har ett flertal arbetshypoteser som vi jobbar utifrån

Det är ännu oklart om händelsen har något samband med tidigare konflikter i Örebros undre värld. Mordförsöket inträffade samma dag som en 17-årig pojke dömdes till fyra års sluten ungdomsvård, för att i höstas ha skjutit två bröder i Markbacken.

– Utredningen är i sin linda och vi vill inte låsa fast oss. Vi har ett flertal arbetshypoteser som vi jobbar utifrån. Vi jobbar brett med det här.

Flera beslag och fynd har gjorts i utredningen. Den forensiska sektionen hos polisen i Örebro undersöker några av fynden. Resten ska ha skickats iväg till Nationellt forensiskt center (NFC) för vidare analys.

– Vi jobbar vidare med det materialet vi har. Det finns en hel del vittnen att förhöra. Vi har gjort en del beslag som ska analyseras. Vi väntar svar på de tekniska undersökningar som gjorts.

Vi bedriver traditionellt polisarbete. Det handlar om både inre och yttre spaning

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för skottlossningen – som rubriceras som försök till mord.

– Vi har ingen frihetsberövad i ärendet. Huruvida vi har en eller flera som är misstänkta för det kommer jag däremot inte att svara på, säger Kristoffer Zickebauer.

Nu fortsätter polisens utredningen framför allt med vittnesförhör och kartläggning.

– Vi bedriver traditionellt polisarbete. Det handlar om både inre och yttre spaning. Vi förhör personer som kan vara av intresse för utredningen.

Themes
ICO