logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Pedofil erkänner mordet på skönhetsdrottningen

Det har gått över 22 år sedan sexåriga JonBenét Ramsey hittades död i föräldrahemmets källare – men ingen har hittills dömts för mordet.

Nu erkänner den dömda pedofilen Gary Oliva mordet på den lilla skönhetsdrottningen.

”Det var en olyckshändelse”, skriver han i ett brev.

Det var på annandagen, den 26 december 1996, som sexåriga JonBenét Ramsey hittades mördad i sina föräldrars vinkällare i Boulder i den amerikanska delstaten Colorado. 

Mordet på flickan belv snabt en stor nyhet som väckte hela nationens fasa, sorg och engagemang i takt med att berättelsen om henne och hennes familj kablades ut i medierna. Ingen har hittills dömts för mordet men det har funnits flera misstänkta och många teorier. 

Föräldrarna misstänktes för mordet

Flera detaljer i mordutredningen fick polisen att tidigt vända blicken mot JonBenéts föräldrar, John and Patsy Ramsey – bland annat det mystiska meddelandet som hittades i samband med mordet och det faktum att flickan hittats mördad i sitt eget hem. 

När analyser gjordes av det handskrivna meddelandet ansåg man att handstilen kunde vara JonBenéts mamma Patsys. Men misstankarna avfärdades senare.

JonBenéts Ramseys föräldrarJohn and Patsy tidigare misstänkst för inbalndning i mordet och många tror fortfarande att de är skyldiga till flickns död. Foto: FOTO: FOX/TV4 / TV4

Dömd pedofil erkänner mordet på JonBenét – i brev

Nu träder en dömd pedofil fram och erkänner det brutala mordet på sexåringen. Gary Oliva, 54, har tidigare varit misstänkt för mordet på JonBenét och avtjänar nu ett tioårigt fängeslestraff för barnpornografibrott.

54-åringen erkänner mordet i ett brev som Daily Mail tagit del av. Brevet skickades till en tidigare klasskamrat till Gary Oliva, Michael Vail.

”Jag har aldrig älskat någon som jag älskade JonBenét och ändå lät jag henne ramla så att hon slog in skallen och jag såg henne dö. Det var en olyckshändelse. Snälla tro på mig. Hon var olik alla andra barn”, skriver Gary Oliva i brevet.

Brevet har nu lämnats över till polisen i Boulder men de vill inte kommentera mordutredningens status just nu.

JonBenét Ramsey blev bara sex år. Foto: AP BOULDER POLICE DEPARTMENT

Hade hundratals bilder på JonBenét

Gary Oliva förklarar varför han befann sig i familjen Ramseys hus i sitt brev men under utredningens gång har det visat sig att 54-åringen höll till på en adress inte långt från JonBenéts hem. I samband med att Oliva tidigare utreddes för mordet hittade polisen dock hundratals bilder foton av JonBenét i hans mobiltelefon, bland annat bilder från hennes obduktion.

Michael Vail säger i en intervju att han länge haft sina misstankar mot Oliva.

– Mina misstankar dök upp redan när Gary ringde mig sent på kvällen den 26 december 1996. Han grät och sa att ”jag har skadat en liten flicka”, säger han till Daily Mail. 

Den dömde pedofilen Gary Oliva erkänner nu mordet på JonBenét – efter drygt 22 år. Foto: MEGA CHANNEL / MEGA/IBL THE MEGA AGENCY

”Jag är en seriemördare”

Efter att Oliva greps år 2000 tog polisen hans dna men det matchade inte den dna som hittats på brottsplatsen och han åtalades aldrig. Polisen har dock tidigare erkänt att bevis som säkrades efter mordet missköttes och därför inte kunde användas.

Enligt Michael Vail så ska Gary Oliva ha erkänt mordet på JonBenét Ramsey även i ett tidigare brev i samband med att han erkände sexövergrepp på flera andra barn.

”Jag är en seriemördare. Jag har en sjukdom och kan inte stoppas”, skrev Oliva i det brevet.

Gary Oliva är ”en fara för samhället”

Michael Vail hoppas att det senaste brevet nu ska leda till att Gary Oliva åtalas och döms så att familjen Ramsey får se rättvisa skipas.

– Jag hoppas att Gary gör det enda rätta och berättar allt han vet. Han kanske också kan namnge de andra som eventuellt var på plats när han tog sig in i JonBenéts hem. Alla ska ställas inför rätta, säger han till Daily Mail. 

Gary Oliva kan bli villkorligt släppt så tidigt som 2020, något som oroar Michael Vail väldigt mycket.

– Bara tanken på att han kan släppas fri gör mig skräckslagen för han borde aldrig släppas ut. Han är en fara för samhället, säger han.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO