logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden
An article was changed on the original website

Polisen ger NMR tillstånd att demonstrera första maj

Polisen i Fagersta har gett Nordiska motståndsrörelsen tillstånd att demonstrera den första maj i år. 

– Nordiska motståndsrörelsen har beviljats tillstånd men det går i dagsläget inte att säga om demonstrationen faktiskt kommer att genomföras, säger Robert Wallén, polisområdeschef i Västmanland, i ett pressmeddelande.

Nordiska motståndsrörelsen, NMR, har ansökt om att få demonstrera i Fagersta den första maj i år. En ansökan som polisen nu har beviljat.

– Nordiska motståndsrörelsen har beviljats tillstånd men det går i dagsläget inte att säga om demonstrationen faktiskt kommer att genomföras, om så blir fallet är polisens uppdrag att se till att sammankomsten kan genomföras på ett tryggt och säkert sätt utan ordningsstörningar, säger Robert Wallén i ett pressmeddelande. 

Robert Wallén menar att polisen konstaterat att mötes- och demonstrationsfriheterna är grundlagsskyddade rättigheter. Han påpekar också att möjligheten för dem att avslå tillstånd är väldigt begränsad. 

– Demonstrationsfriheten är grundlagsskyddad liksom yttrandefriheten vilket innebär att alla ska få uttrycka sina åsikter i enlighet med gällande lagar. Opinionsyttringarna får däremot inte vara brottsliga.

Tillståndet ska gälla från klockan 12 till 15, där talplatsen ska vara Järntorget. 

Även Liberalerna och Socialdemokraterna har fått tillstånd av polisen.

Themes
ICO