logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Polisen inkopplad efter hot och hat mot Nilsson Lindelöf och Forsberg – lagkamraten: "Förjävligt"

Jimmy Durmaz. Bild: TT
Jimmy Durmaz. Bild: TT

Victor Nilsson Lindelöf tackade nej till den pågående landslagssamlingen av personliga skäl, och under måndagen blev han förälder.

Mittfältaren Emil Forsberg i sin tur lämnade landslagstruppen efter mötet med Rumänien.

I båda fallen har det kommit olika uppgifter om skälen bakom besluten, något som lett till att stjärnorna fått ta emot hot och hat på sociala medier.

– Vi är medvetna om att spelarna har fått hot och hat och har det under kontroll. Vi har i förväg tagit kontakt med polis, så får vi se efter samlingen vad det blir av det. Det finns en plan för det, säger förbundets säkerhetschef Martin Fredman till Fotbollskanalen.

– Detta började när ”Vigge” lämnade återbud. Naturligtvis följer vi upp hot och kränkningar. Vi har fått en del skickat till oss. Sedan får vi se om det eventuellt kommer att anmälas med spelarna. Vi pratar med spelarna efter samlingen och ser, precis som vi gjorde med Jimmy Durmaz, säger Fredman.

Jimmy Durmaz själv går nu ut och stöttar sina lagkamrater. Han blev själv utsatt för näthat i samband med sommarens VM-slutspel.

– Det är förjävligt att vi hamnar här igen. Det hände mig i somras, det har hänt flera nu under de senaste dygnen, den senaste veckan. Det ska inte förekomma. Det är jättetråkigt. Vi ska försöka fortsätta jobba, trappa upp vårt jobb, jag jobbar aktivt vid sidan av fotbollen. Det här bevisar att det finns mycket mer att göra, säger han till Expressen.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO