logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Sent självmål gav Säter segern mot Avesta: "Krysset hade väl speglat matchbilden bättre"

Jonas Björkgren och Magnus Svedlund, tränare i Säter respektive Avesta.
Jonas Björkgren och Magnus Svedlund, tränare i Säter respektive Avesta.

Avesta AIK har haft en tung start på säsongen. Åtta raka förluster var en öppning på serien som gjorde att det nästan var läge att börja fundera på att ge upp.

Men det har Avesta inte gjort. I stället vann man överraskande borta mot topplaget Rengsjö förra helgen.

Och mot Säter var hemmalaget inte långt ifrån ännu en seger.

– Nej. Jag tycker väl att det började redan mot Slätta, då vi ledde med 1–0 i halvtid men förlorade med 2–1. Sen ledde vi mot Sandviken också efter första halvlek, och så kom vinsten mot Rengsjö som en belöning för allt slit, säger Avestatränaren Magnus Svedlund.

– Vi känner att vi är med i matcherna nu. I dag var vi väl inte riktigt med från början, vi fick jobba oss in i matchen. Sen förlorar vi den ändå lite olyckligt, men det kan vara så när man är i den sits vi är i, då brukar man inte få så mycket med sig.

Säters tränare Jonas Björkgren beskriver matchbilden på ungefär samma sätt, Säter ägde matchen i inledningen men tappade kommandot till hemmalaget halvvägs till pausvilan.

Sätertränaren tycker inte att hans lag var riktigt på tårna efter halvtidsvilan heller – och mycket riktigt tog det bara drygt fem minuter innan Adam Tumma hade givit Avesta ledningen.

– De är lite hetare än oss där. Sen är det väl lite ställningskrig, men vi skapar inte riktigt något och går upp på tre forwards på slutet. Då gör vi 1–1 ganska snabbt, berättar Jonas Björkgren.

Och när Rafat Khalid Bies Bies hade kvitterat var Jonas Björkgren egentligen nöjd.

– Vi går tillbaka till en fyrbackslinje efter målet, vi hade tagit ett kryss i dag. Men sen kommer vi upp i ett anfall och slår ett inspel som en av deras försvarare slår i mål.

För hemmalaget var läget tvärtom, det var allt eller inget på slutet.

– Vi trycker på för ett segermål, men så rensar de i straffområdet och vänder spelet och kommer upp i ett läge där bollen studsar på vår kille och in i mål. Det var lite otur. Men vi kan inte vara nöjda med oavgjorda matcher nu, det är trepoängare som gäller resten av säsongen. Vi måste gå för det, säger Magnus Svedlund.

Säter är kvar på kvalplats efter söndagens seger, men går upp på tolv poäng och ökar avståndet något till de andra bottenlagen. Däribland Avesta, som ligger kvar på sista plats i tabellen med sina tre poäng.

Matchfakta / Div 3 södra Norrland

Avesta AIK–Säters IF 1–2 (0–0)

Mål: 1–0 (51) Adam Tumma, 1–1 (79) Rafat Khalid Bies Bies, 2–1 (85) självmål.

Varningar, Avesta: Khalid Mohamud Mohamed, Diego Barraza Penate. Säter: Daniel Forsgren, Imad Khairi.

Publik: 150.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO