logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

SIMM: Galna rykten målar fram ett 'Real Leksand' som SM-guldutmanare – få lag berör lika mycket

Foto: Bildbyrån.
Foto: Bildbyrån.

Några av er tänker redan: "Minns du inte Teemu Selänne-ryktet?"

Jo, självklart kommer jag ihåg hela den där tokiga säsongen 2007-08 då målvaktslegendaren Ed "The Eagle" Belfour rundade av karriären i Dalarna.

Men, det här känns annorlunda.

Titta bara på namn som på olika håll kopplas ihop med Leksands IF: Patrik Zackrisson, Eddie Läck, Nils Andersson, Jonas Ahnelöv, Peppe Lundh och Richard Gynge.

Det skulle bli ett Real Leksand – redo att utmana om SM-guldet redan i återkomsten.

Ja, för tusan. Snart placeras nog Jacob de la Rose också i den vitblåa klassikern.

Silly season är underbart. Lika fantastiskt är det för en nykomling i SHL att kopplas ihop med spelare av den där kalibern. Det säger lika mycket om hur mycket Leksands IF som förening berör i landet.

Det skulle bli ett Real Leksand – redo att utmana om SM-guldet redan i återkomsten.

Jag säger så här...

... att om en eller kanske två av dessa spelare kommer så är det oerhört bra.

... att om fler ansluter av den kalibern så är jag beredd att börja jämföra Thomas Johansson med den, enligt mig, bästa general managern i NHL: Steve Yzerman. På det sätt som han byggt upp Tampa Bay Lightning till ett topplag har varit imponerande. Nu ska han få upp Detroit Red Wings från källaren.

Thomas Johansson menar allvar med att göra Leksands IF till en ledande klubb i svensk ishockey.

LIF satsar hårdare inför återkomsten den här gången än för tre år sedan. Det märks redan av alla rykten, men det kommer sannolikt också bli mer tydligt när fler nyförvärv presenteras. Spetsvärvningarna lär inte heta Sondre Olden eller Nichlas Torp.

Det är inte bara en SHL-återkomst som står för dörren. Föreningen firar som bekant även 100 år och spelåret 2019-20 räknas som en jubileumssäsong. Vilket antiklimax om Leksand skulle degraderas nästa vår...

Klubben har en långsiktig plan. Men just nu handlar allt om att få ihop ett lag som kan undvika SHL-kval.

Vad händer med de unga spelarna? Blir Marcus Karlberg och Axel Bergkvist kvar?

Och, vad händer med Leksandskrigaren Anton Karlsson?

Klubben har inte råd att slarva bort Karlberg och Bergkvist. Två jättetalanger. Den förstnämnde hade varit spännande att följa i SHL, om han skulle godta en roll i tredjekedja med möjlighet att få spela i powerplay. Lite som Emil Bemström i Djurgården.

Blir dock inte förvånad om de erbjuds nya kontrakt och direkt lånas ut till Hockeyallsvenskan.

Anton Karlsson borde klubben också förlänga med. Grym potential. Men, här känner jag att det kan bli ett farväl eller utlåning. Speciellt efter rekryteringen av Almtunas Fredrik Forsberg.

Det blir kul att se LIF i retrotröjor. Gula inslag blir det. Eller som en av spelarna sa till mig på isen i Tegera Arena den där fredagsnatten då SHL-platsen vanns:

"Det blir grymt. Tröjorna blir i Tomas Forslund-stil!"

Vem blir den nye målvakten att konkurrera med Axel Brage? Eddie Läck skriver jag bort just nu, i och med skadehistoriken.

Vilka är spelarna som utgör förstafemman av toppklass?

När presenteras första toppnamnet?

Tålamodet börjar tryta. Supportrarna törstar efter nyförvärv.

Themes
ICO