logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden
An article was changed on the original website

Skräcken: ”Katastrof – det där är livsfarligt”

Norrmannen Jörgen Graabak kom undan med blotta förskräckelsen i Val di Fiemme.

Detta efter att ha kolliderat med en tv-kamera då han åkte ner för backhoppningsbacken.

– Det är en skandal, säger han.

– Katastrof. Det är livsfarligt, säger tränaren Kristian Hammer till NRK. 

Jörgen Graabak är en av Norges främsta när det kommer till nordisk kombination.

27-åringen tog hem silvret under VM i Falun 2015 och vann OS-guld både i Sotji och i Pyeongchang. Under rådande världscuptävling i Val di Fiemme hade det dock kunnat sluta riktigt illa.

Detta efter en fatal arrangörsmiss.

I backhoppningsmomentet körde Graabak in med skuldran och huvudet i en tv-kamera som hade fastnat. Den hängande kamerans uppgift var att filma åkarna när de förberedde sig för sina åk, men när Graabak gav sig ut i backen var kameran kvar.

Det hela hade kunnat sluta riktigt illa, men norrmannen lyckades, som tur var, stå på benen hela vägen och noterades för 127,5 meter och slutade tolva.

Efteråt är han rejält förbannad.

- Det är definitivt det farligaste jag varit med om i en hoppbacke som inte är självförvållat. Jag blev inte skadad så det slutade lyckligt, men att det är en skandal är knappast en överdrift, säger han enligt NRK. 

Arrangören agerar efter jättemissen

Den norske landslagstränaren kan bara hålla med. Han är av uppfattningen att tv-bolagens jakt på de ”perfekta bilderna” gått för långt.

– Det är en katastrof. Det är livsfarligt, säger Kristian Hammer.

Arrangören lägger sig platt efter den ödesdigra missen och tävlingschefen Lasse Ottesen säger att de omedelbart tog tag i saken.

https://www.facebook.com/nrksport/videos/2021271784658794/
All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO