logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Sommarpremiär för Perssons magasin för sjätte året i rad - Det inredda gubbdagiset gjorde männen lyriska

Välkomna hit! I helgen öppnade Eva och Carl-Eric portarna till Perssons Magasin i Västra Löa. De driver det för sjätte året i rad.

Det har varit mycket att förbereda inför årets öppning av Perssons magasin. Förutom att ställa i ordning alla prylar som folk har lämnat in har ägarna Eva och Carl-Eric Persson inrett stallet.

– Vi har så mycket grejer att vi behövde bygga ut. Det finns även en annan tanke med stallet. Många män tycker nämligen inte att loppisen är något för dem. Det är mer för tjejer och därför har vi inrett ett gubbdagis med mer manliga saker, säger Eva Persson.

Och med det menar hon verktyg och sådant som har med sport och fritid att göra.

– Verktygen var populära och gick hårt åt. Männen var lyriska och hittade många prylar, säger Eva Persson.

I lördags kom 200 besökare. Hon hade förväntat sig mer tryck på premiärdagen.

– Det brukar vara kö.

Men hon är nöjd ändå. Det är sjätte sommaren som de öppnar upp portarna till Perssons magasin. Förra året hade de totalt 7000 besökare. Hur det blir i sommar återstår att se. Att det är ett populärt ställe går inte att ta miste på. Under söndagen började det att droppa in folk före öppningsdags. Tommy Blixt från Köping var en av dem.

Tommy Blixt från Köping besökte Stallet eller Gubbdagiset som det numera kallas för. Han testade ett ouk som man använder när man ska bära hinkar. Det blev inget köp.

– Jag tog en paus i mitt målande och åkte hit för att hitta inspiration till mina tavlor, säger han medan han kikade på ett ouk inne i Gubbdagiset.

Besökarna gjorde ett och annat fynd. Henrik Dahlén, Towe Dam och dottern Moa kom till Perssons Magasin för andra dagen i rad.

– Idag har vi hittat en soffa till Moas rum och igår köptes det en vintageklänning, berättar Henrik Dahlén.

Familjen tycker det är trevligt och spännande att leta bland prylarna. Tarja Eriksson och barnbarnet Ester Wennborn hittade flera begagnade leksaker som de köpte.

Mormor Tarja Eriksson och Ester Wennborn hittade en skattkista bland alla leksakerna på Perssons magasin.

– Det blir en skattkista med smycken i, en låda med gummisnuddar och två plastdjur till Ester.

I Perssons Magasin finns alltid något för hela familjen. Just nu pågår en utställning där fyra konstnärer visar sina alster i keramik, skulpturer, akvarell och intarsia. Det sistnämnda kan beskrivas som trämosaik där olika träslag bildar mönster eller bilder.

Qubieda Mualem från Lindesberg jobbar med konst som kallas för intarsia och hans verk finns på utställningen till och med 4 juli.
Figurerna ligger i trälådor fyllda med svart havssand, kaffebönor, strösocker och makaroner. Med

Vecka 26 är det premiär för skattjakten som är ljudsatt och inför kulturglimtar i slutet på juni blir det musik i trädgården, dock inte levande.

– Första tanken är att spela Ramsbergs kyrkokör och därefter blir det lite allt möjligt, säger ägaren Eva Persson som kommer att vara sysselsatt hela sommaren med Perssons Magasin.

Birgitta Söderlöf föredrar att titta på konsthantverken och utställningarna.
Torbjörn Axelsson och Robi Amani besökte Perssons magasin för första gången. De tyckte att det fanns många intressanta saker. De funderade på att köpa ett bord men de var osäkra på om det skulle få plats där hemma. De tittade även på dukar.
Eva och Carl-Eric Persson har gjort i ordning stallet till ett så kallat Gubbdagis. Där finns allt från verktyg till sportutrustning.
Eva och Carl-Eric Persson har haft mycket att göra inför öppningen av Perssons magasin. De har byggt ut för att få plats med alla prylar. Nu står de redo att ta emot alla besökare under sommaren.
All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO