logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Specialverktyg stulna för omkring 60 000 kronor – företaget varnar: "Klipper vilket hänglås som helst"

Under torsdagskvällen var en eller flera fräcka tjuvar i farten på Kopparvägen 49 i Falun.

Vid arbetsdagens slut plockade Ola Ehnström tillsammans med några kollegor ihop deras utrustning som de använder under pågående renoveringar i ett stort lägenhetshus.

– Vi la allt i en av våra containrar som vi alltid gör, säger Ola.

När det var dags att hämta ned de största och tyngsta verktygen gick alla upp tillsammans, stängde dörren till containern och när de kom tillbaka efter fem minuter var alla verktyg borta.

– Något enstaka verktyg har försvunnit förut men aldrig en hel container. De tog till och med tomkartonger och fyllde med grejer som låg på olika hyllor. De tog alla verktyg, allt av värde.

Han är övertygad om att tjuven eller tjuvarna bevakat dem under en längre tid och stått på vakt och beredda att utföra stölden.

Polisen kontaktades och anlände snabbt till platsen. Man inledde genast sök efter gärningsmannen eller gärningsmännen.

– Hunden fick upp ett spår med tappade det.

Ola har svårt att uppskatta värdet på det som stulits med gissar på omkring 60 000 kronor. Mycket av utrustningen av inhyrd vilket företaget nu kommer att få köpa loss – det kommer bli en rejäl ekonomisk smäll, betonar han.

– Det som stals är ju specialverktyg för elektriker och det är väldigt fina märken. Bland annat en bultsax som kan klippa igenom vad som helst, vilket hänglås som helst. Även en vinkelslip med diamantklinga – den kapar igenom allt.

Känner ni någon skuld själva att ni inte låste eller stod på vakt?

– Nej, det gör vi egentligen inte. I efterhand skulle man kanske tänkt till, men man är väl dum nog att lita på folk. Det här var ju bara en sådan kort stund medans vi hämtade och plockade ihop det sista.

Han vill nu varna de boende i området och be dem vara på sin vakt.

– Det här kan leda till händelser under helgen eller i framtiden. Det här är inte verktyg som en vanlig person har hemma. Vet man någonting om det här ska man genast kontakt polisen – vi har såklart polisanmält detta, säger Ola Ehnström.

Themes
ICO