logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Sverige klart för VM efter en överkörning

I januari spelade Sverige EM-final och att de inte skulle ta sig till VM sågs som otänkbart. Inte minst sen de på papperet fick en väldigt enkel uppgift i form av Holland i VM-playoffet. 

Men bortamatchen blev en stor missräkning för det svenska landslaget. Förlust med 24-25 och seger med två bollar på hemmamatchen i Kristianstad på onsdagskvällen var ett måste för att säkra avancemang. 

Om det fanns en nervositet bland de svenska spelarna? I såna fall var det ingenting man visade. De trampade gasen i botten från start och hade redan i halvtid ledningen med 14-7.  

En ledning de aldrig släppte. Sverige var numret större matchen igenom och vann till slut med övertygande 26-20. 

VM avgörs i Köpenhamn i januari nästa år.

– Det var skönt att kunna göra det på hemmaplan. Med den här inramningen är vi på tå till 100 procent. Vi är det bättre laget och ska vinna klart, det är inget att sticka under stol med, säger Jim Gottfridsson till TV3. 

Gottfridsson hoppas nu få fira. 

– Jag går på semester, så hoppas jag får smaka på en gin och tonic i kväll. 

– Han får smaka på en god middag och dricka mjölk och vatten, så lugn och fin nu, svarar förbundskaptenen Kristján Andrésson. 

Kristján Andrésson och Jim Gottfridsson skämtar i tv-studion. Foto: TV3

LÄS MER: De utsågs till Årets spelare

Themes
ICO