logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Teamägaren avslöjar: ”Tar beslut om Marcus Ericssons framtid inom 60 dagar”

Sam Schmidt är ett aktat namn i Indycardepån, och startade och driver det team som Marcus Ericsson kör för.

I formel 1 levde Marcus Ericsson från ettårskontrakt till ettårskontrakt, och när han i vintras tog klivet över till den amerikanska racingscenen skrevs kontraktet med Indycarteamet Schmidt Peterson Motorsports också för en säsong.

Men redan nu, fem race in i den 17 tävlingar långa säsongen, har teamägarna börjat diskutera en förlängning. Det avslöjade teamägaren Sam Schmidt när NA fick en exklusiv intervju med honom i samband med förberedelserna för söndagens Indy 500.

– Man tänker alltid på nästa race, men man tänker också på nästa år. Teamchefen och vi ägare kommer att börja titta närmare på den här frågan och förhoppningsvis ta ett beslut inom 60 dagar. Just nu känns det som att vi kommer vilja behålla Marcus om vi kan, säger Schmidt.

– Det är alltid tufft att vara nykomling, speciellt i en serie som Indycar där det är så mycket nytt att lära sig. Marcus har varit tvungen att lära sig alla banor utom en från scratch, han har lärt sig bilen, däcken, verktygen, kvalkörningen ... Om han får ett år till, där allt inte är nytt, tror jag att han kommer lyfta sig ännu mer. På så sätt är det smartare att satsa på en förare över fler säsonger. Till stor del är det också upp till Marcus, om han trivs här. Hittills tycker jag att vi har klickat väldigt bra.

Sam Schmidt följde Marcus Ericssons fyra kvalvarv i lördags från första parkett.

Sam Schmidt är ett respekterat namn i Indycar-depåerna. Han var själv framgångsrik förare i serien i slutet av 90-talet, men kraschade våldsamt under försäsongstester i januari 2000 och blev förlamad i både armar och ben. Men han vägrade ge upp motorsporten, och redan året därpå startade han sitt racingteam, som han numera äger och driver tillsammans med den kanadensiske entreprenören Ric Peterson.

Det var Schmidt själv som tog den första kontakten med Ericsson i höstas, efter att teamets dåvarande förare Robert Wickens råkat ut för en allvarlig krasch som gör att han fortfarande sitter i rullstol.

– Jag ringde Marcus själv i september förra året, och pratade i säkert en timme. Jag tycker inte om att prata med managers eller föräldrar eller så, jag vill prata med föraren själv, höra vad de har för mål och vad de vill. Marcus berättade för mig att han var rätt frustrerad över sin situation i formel 1, att han inte hade någon möjlighet att kvala högt och aldrig kunde tävla pallplatser. Han ville få den möjligheten, och såg den i Indycar, säger Sam.

– Jag och de andra i ledningen hade satt ihop en lista över potentiella förarkandidater, och Marcus var nära toppen. Men efter att vi hade pratat med fyra–fem stycken var det inget snack om saken: Han var den bästa matchningen. Dessutom passade det vår nya titelsponsor Arrow bra, de är ett internationellt företag som satsar i Europa och Sydamerika där Marcus formel 1-bakgrund smäller högt.

Schmidt säger också att han värderar Ericssons attityd väldigt högt.

– Det finns ingen formel 1-arrogans eller något sådant. Från den allra första kontakten jag hade med Marcus var jag övertygad om att han skulle komma hit och jobba hårt. Och han har smällt in fantastiskt bra i teamet och i serien. Väldigt många förare som kommer från Europa gör faktiskt inte det, om man ska vara ärlig.

Sam Schmidt, till vänster, när Marcus Ericsson gav sig ut på sitt enda försök i lördagens kval.

Robert Wickens var ett liknande exempel. Han är förvisso kanadensare, men hade tävlat i Europa tolv år i rad när han kom till teamet inför förra säsongen, de sex senaste i DTM. Trots det slog han till med en andraplats redan i sitt andra race i Indycar, och hann med fyra pallpaltser innan den ödesdigra kraschen på Pocono Raceway i augusti i fjol. Det är den typen framskjutna placeringar som Marcus, som hittills som bäst varit sjua, nu jämförs med.

– Jag har höga förväntningar på Marcus i tävlingarna som återstår. Han hade problem med kvalen i början av säsongen, men där tror jag att han gjorde ett genombrott senast. Så framför allt måste vi ta oss i mål. Vi har legat på bra placering i princip varje race, men så har det skett något misstag, säger Schmidt.

– I premiären åkte han på det första mekaniska felet (en sten i kylaren) som teamet drabbats av på fyra år, i Austin var det teamets fel som släppte ut honom ur depån på fel sätt så att han blev straffad och senast körde han av själv. Den gången han tog sig i mål, i Alabama, blev han sjua, vilket är jättebra. Så direktiven är glasklara från och med nu: ”Inga fler misstag, ta dig i mål.”

Marcus Ericsson i Schmidt Peterson Motorsports-bilen på fredagens tidsträning.

Första chansen att övertyga teamägarna om att han ska ha ett nytt kontrakt får Ericsson på söndag, då han startar från 13:e position i sin debut i Indy 500 – loppet som betyder mer än alla andra Indycartävlingar tillsammans för amerikanerna.

– Jag tror att Marcus kan ta en topp tio-placering, utan tvekan. Men det är 200 varv, 33 bilar, sju–åtta depåstopp och mycket som händer. Man kör längden av en fotbollsplan på en sekund, så det gäller att hålla blicken långt fram. Det vi trycker på hela tiden är: ”Ta dig i mål, ta dig i mål.” Inte minst med tanke på att det är fyra ovalrace kvar på kalendern efter det här. Marcus behöver alla varv han kan få för att fortsätta utvecklas, säger Schmidt.

Schmidt själv startade tre Indy 500 1997–1999, men tog sig aldrig längre än 62 varv.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO