logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
o
q
y
Nothing found
ICO
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Teurnberg dagen efter storsegern: "Aldrig varit så tillfreds med något lag"

Mikael Teurnberg, lagledare i Rospiggarna.

Det har gått endast två matcher i elitserien, så det är kanske för tidigt att dra för höga växlar, men onekligen är det en fenomenal start av Rospiggarna, med seger borta mot Lejonen och seger hemma mot Vetlanda. Många pratar redan om guldåret 2016 och en eventuell repris, men Teurnberg vill lugna alla lite.

Läs mer: Mittmedia storsatsar på speedway med livesända matcher och veckomagasin – här allt du behöver veta

– 2016 var ett sanslöst år då i princip allt klaffade. I Speedway kan verkligen allt hända så vi kan inte sväva i väg så här tidigt, säger han. Vi kommer att förlora och vi kommer att ha formdippar på förare.

– Men jag kan säga att jag inte, sedan 2010 då jag tog över som lagledare, aldrig varit så tillfreds med något lag som jag är nu, fortsätter han. Vi har en fantastisk känsla i laget och, ja, det känns mycket bra. Det är ju så svårt att få ihop det i speedway eftersom du träffar laget så lite jämfört med att vara ledare för till exempel ett fotbollslag.

LÄS ÄVEN: Höga betyg när Rospiggarna vann hemmapremiären – "En exceptionell lagåkare"

► (+) Rospiggarna vann överlägset mot Vetlanda – se höjdpunkterna här

I gårdagens möte på HZ Bygg Arena kunde Teurnberg glädja sig åt många förare, ja i princip alla.

– Lambert är ju bara ett stort utropstecken, säger han. Han är redan lite av en publikfavorit för sin enormt fina körning. Han åker överallt på banan och har dessutom visat att han, trots sina blott 20 år, behärskar både stora banor (Gislaved) och små banor (Hallstavik).

– Och Jacob Thorssell har inlett med två fina matcher. Fricke nollade visserligen i ett heat efter ett litet misstag, men han känns stabil. Jonsson levererar ju alltid här hemma och var fantastsik i går.

Och när det kommer till reservparet, nyförvärven Sam Masters och Kenneth Hansen, är Teurnberg väldigt nöjd så här långt.

– Hansen, 31 år, har ju aldrig åkt elitserien förut men gör verkligen det han ska. Han tar sina poäng och undviker nollor. Han är en otroligt positiv kille att ha med i laget och har supermaterial att åka på. Han ligger efter två matcher på hundra procent av det jag förväntade mig.

– Och Sam Masters? Otroligt startsnabb och jag märker redan att han trivs här. Han har gjort det riktigt bra han också.

Storstjärnan Jason Doyle då, "bara" 7+1 i går. Är du orolig?

– Inte det minsta. Han var inte nöjd i går, men var ju genast ut och testade efter matchen. Han lämnar inget åt slumpen. Han har varit lite pressad och stressad inledningsvis, delvis beroende på kraschen i premiären i Polen, men finner direkt lugnet när han kommer hit till Sverige och Rospiggarna och tävlar. Han är snart tillbaka på tvåsiffrigt.

► (+) Pove Persson: "Jag blev banne mig tårögd när Jonsson gav Thorssell en hel flygplats"

Här kan du se Dackarna- Rospiggarna nästa vecka!

us!