logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Trafikverket om E6: ”Gått över förväntan”

Vid 20.00 på torsdagskvällen stängdes E6 av för att förbli stängd i drygt två veckor framåt. Trafiken stoppas inte för att man ska bygga och förbättra motorvägen, utan för att utveckla tågtrafiken mellan Lund och Malmö. Två tunnlar för dubbelspår ska sättas in under motorvägen och när E6 öppnas kommer trafikanterna inte märka någon större förändring mot tidigare.

På fredagsmorgonen var det många bilister som gav sig ut i god tid för att inte riskera att komma för sent till jobb och skola. Många oroade sig för kaos på de omkringliggande mindre vägarna som trafiken från E6 leds av på.

Trafikverket följde nog trafiken på de mindre vägarna via kameror men varken myndigheten eller polisen har märkt av några olyckor till följd av stängningen av E6.

– Vi har haft en hel del trafikpoliser i området om det skulle behövas, deras arbete är förebyggande. Det har varit lugnt, säger Calle Persson, presstalesperson på polisens ledningscentral.

LÄS MER: Nu ökar köerna på halspulsådern E6

Kanske var det den planerade körningen som gjorde morgonen så lugn. Tidigare har Trafikverket nämnt trafikanternas aggressiva körstil som en av anledningarna till problemen på E6.

Katarina Wolffram, presskommunikatör på Trafikverket säger att deras personal på plats vittnar om en lugn fredagsförmiddag på E6.

– Det har gått över förväntan. Enligt den information som jag har fått är att det är väldigt lugnt, faktiskt lugnare och mycket mindre köer än det brukar vara. Det är inte alls samma mängd trafik på vägen i dag, säger hon.

Katarina Wolffram tror att man undvikit mycket av kaoset genom att man varit bra på att informera pendlare och andra som kör på E6.

– Om man stannar hemma eller väljer att ta tåget vet vi inte, men det är lugnt och det verkar som att många tagit till sig av informationen, konstaterar hon.

LÄS MER: I helgen blir det pangväder – uppåt 20 grader varmt  

Themes
ICO