logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Ung trio döms efter slagsmål – en av dem slog även en ordningsvakt

Tre unga män har dömts för misshandel efter ett slagsmål i centrala Ludvika samt efter en händelse lite senare samma kväll. En av dem döms även för att ha slagit en ordningsvakt på en plats i centrala Avesta. Obs: Bilden är arrangerad.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Trion består av tre unga män, som alla är i 20-årsåldern och bosatta i Ludvika kommun. Den 9 april träffades trion på Carlavägen i centrala Ludvika. Två av dem var i samma sällskap. En av dem började tjafsa med den ensamma mannen och de både började sedan slåss.

Den tredje personen, som även hade 6,22 gram cannabis i fickan, försökte sära på slagskämparna och fick då en rejäl knuff så att han föll till marken. Han svarade med att slå tillbaka.

Vittnen har berättat att det var två mot en i slagsmålet samt att en av männen höll fast en annan så att den tredje personen kunde slå honom.

Efter händelsen träffades mannen med cannabis i fickan och den man han hade slagits med. Den andre mannen skallade då honom i ansiktet samt slog honom när han låg ner. Den andre mannen har förklarat att han gjorde detta i självförsvar eftersom han trodde att mannen skulle slå honom igen.

Mannen med cannabis i fickan har erkänt ringa narkotikabrott samt medgett att han utdelade något slag när han försökte sära på slagskämparna, men att detta var i självförsvar.

Den andre mannen har förnekat brott och uppgett att han inte minns något av händelsen. Han döms även för två andra brott. Ett par veckor senare, den 23 april i fjol, slog mannen en ordningsvakt i huvudet samt gjort motstånd när han skulle omhändertas, på en plats i centrala Avesta.

Ordningsvakten har berättat att polisen höll på att omhänderta en person när mannen kom fram och ställde sig i närheten. Trots att vakten sade åt mannen att flytta på sig så vägrade mannen att göra det. När vakten tog tag i mannen för att fösa bort honom så slog mannen honom. Slaget träffade vakten i axeln och huvudet och var så kraftigt att de båda föll omkull.

Mannen har förnekat brott. Han har sagt att han inte tänkte flytta på sig, trots att vakten sade till. När vakten tog tag i honom så skulle han ta tag i vakten och då puttade han omkull vakten.

Den unge mannen som hade narkotika på sig döms till skyddstillsyn med 60 timmars samhällstjänst för misshandel och ringa narkotikabrott.

Den unge mannen som även slog ordningsvakten döms till villkorlig dom med 100 timmars samhällstjänst för misshandel, våld mot tjänsteman samt våldsamt motstånd.

Den siste unge mannen döms till villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst för misshandel.

Trion ska även betala 800 kronor vardera till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Themes
ICO