logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Vändningen – Somalia till bandy-VM trots allt: "Nu är alla lyckliga"

De somaliska landslagsspelarna Abdullahi Osman, Mohamud Abdi och Hassan Farah tillsammans med tv-profilen Fredrik Wikingsson, i samband med att en tv-serie om landslaget hade premiär 2016.

I december kunde Bandypuls berätta att Somalias bandylandslag, för första gången sedan bildandet 2014, inte skulle delta i bandy-VM, som avgörs i Vänersborg.

Ett missförstånd hade gjort att man inte anmält sig i tid, vilket innebar att man istället siktade in sig på nästa års turnering.

Nu står det dock klart att landslaget, som har sin bas i Borlänge, kommer att delta i årets VM i alla fall. Detta efter att Mongoliet har valt att dra sig ur.

– Det är jättebra. Vi var lite besvikna när vi fick beskedet att vi inte fick vara med, men nu är alla lyckliga, säger Somalia Bandys ordförande, Mohammed Gure.

Somalia Bandy kan prisas på internationell gala: "Visat på en framkomlig väg för integration"

Somalia tillhör grupp B i VM, vilket innebär att man inleder turneringen om bara en dryg vecka, då man ställs mot Slovakien i premiärmatchen, den 21 januari.

– Det är lite ont om tid, så det blir tufft. Så nu måste vi kämpa för att hinna med. Vi har fortsatt att träna hela tiden, det var det inget snack om oavsett VM eller inte. Så på den fronten så är vi beredda. Men när det gäller logistik och allt sånt... det är det som vi håller på med nu. Och vissa spelare måste få ledigt från jobbet och så. Men vi kommer att lyckas.

När fick ni frågan?

– Det var i förrgår tror jag. Vi funderade lite på om vi skulle hinna, och vi hade ett styrelsemöte där vi bestämde att vi skulle tacka ja, i samråd med alla spelarna, säger Gure och berättar att även viktige spelaren Anwar Hared, som bor i Kanada, har tackat ja att komma till Sverige med kort varsel.

Somalia har ännu inte vunnit någon match under VM-turneringarna, men man har hela tiden tagit kliv i rätt riktning, år efter år.

Målsättningen även den här gången, trots tidsbristen, är göra en bättre turnering än senast.

– Vårt mål är att bli bättre varje år och så har det varit hela tiden. Det hoppas vi nu också, trots allt. Allt handlar om vilja och motivationen. Det är det som avgör.

Filip & Fredrik: "Filmen är ett fint porträtt av Borlänge"

Somalias spelschema i VM

21 januari Somalia–Japan

21 januari Japan–Somalia

22 januari Storbritannien–Somalia

23 januari Somalia–Kina

24 januari Somalia–Lettland

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO