logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Vonns besked i jakten på Stenmark: Lägger av

Lindsey Vonn är en av alpinvärldens största genom tiderna. Hon kan visa upp otaliga medaljer från de stora mästerskapen och har vunnit fler världscupssegrar än någon annan kvinna i sportens historia.

Men hennes stora mål i karriären – att slå Ingemar Stenmarks rekord – kan gå om intet. Nu har Vonn meddelat att den kommande säsongen blir hennes sista, oavsett om hon bräcker den svenske legendaren eller ej.

– Om jag slår rekordet så har jag förverkligat min dröm. Om inte, så har jag fortfarande haft en väldigt framgångsrik karriär. Jag har fortfarande vunnit mer än någon annan kvinnlig skidåkare, säger Vonn till NBC. 

Vonn har 82 världscupssegrar, Stenmark 86. Tidigare har hon proklamerat att hon inte kommer att lägga skidorna på hyllan förrän hon har passerat svensken i rekordböckerna. Men hennes skadebekymmer har tvingat Vonn att tänka om. 

– Fysiskt har jag nått ett läge där det är ologiskt att fortsätta. Jag vill verkligen kunna röra på mig även när jag är äldre, så jag måste tänka på framtiden och inte stirra mig blind på nuet, säger Vonn. 

– Jag vill satsa mer på företagande. Det är viktigt för mig att omges av människor som vet vad de gör. Jag har ingen koll på hur man sköter ett företag. Jag vet bara att jag är passionerad. Jag är väldigt passionerad när det gäller skönhet och kläder. 

Themes
ICO