Andorra
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Alimentació i carburants disparen la inflació del maig al 6,5%

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic

Si es confirma l'índex avançat del maig augmentaria cinc dècimes respecte a l'abril.

Si es confirma l'índex avançat del maig augmentaria cinc dècimes respecte a l'abril.


Escrit per: 

Redacció / Foto: Agències

L'índex de preus al consum avançat del mes de maig situa la inflació interanual en el 6,5%, segons el càlcul estimat pel departament d'Estadística. Aquest indicador representa un càlcul previ de l’IPC segons el qual, en cas de confirmar-se, augmentaria cinc dècimes respecte a l’IPC avaluat el mes d'abril, que va ser del 6%.

Estadística remarca que aquest increment ve donat principalment pel comportament de dos grups com són el de l'alimentació, per una acceleració en els preus dels aliments en general, i el del transport, degut a un augment en el preu dels carburants.

En el cas dels països veïns, l’IPC avançat d’Espanya del mes de maig se situa al 8,7%, i en cas de confirmar-se augmentaria quatre dècimes respecte a la variació registrada a l'abril. Pel que fa a l’IPC avançat de França se situa al 5,2%, i si es confirma suposaria un creixement també de quatre dècimes respecte la variació del mes anterior.

Cal recordar que aquest indicador avançat es calcula amb un 91% aproximat dels preus del mes de maig i que per a les sèries encara no enquestades s’utilitza el mateix preu que el mes anterior. Aquest indicador avançat proporciona únicament una informació orientativa, i no ha de coincidir, necessàriament, amb la dada definitiva, que es donarà a conèixer el 13 de juny vinent.