Andorra
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Andorra proposa que els nous residents facin una declaració jurada d'antecedents penals

Tothom que vulgui venir a Andorra haurà de fer una declaració jurada conforme no té antecedents penals i posteriorment es faran els controls aleatoris pertinents per comprovar que siguin certs. A més, pel que fa a professions sensibles, com les del sector educatiu o financer, entre altres, seran les pròpies empreses les que hauran de demanar els antecedents penals als treballadors que vulguin incorporar a les seves plantilles.

Aquesta és la proposta que farà Andorra en la negociació de l'acord d'associació amb la Unió Europea (UE), que no contempla que pugui haver controls sistemàtics en aquesta matèria, com és la demanda automàtica dels antecedents penals que es fa al país. Així ho ha explicat avui el cap de Govern, Xavier Espot, i el secretari d'Estat de Relacions amb la UE, Landry Riba, després d'anunciar un acord amb les forces polítiques per engegar un pacte d'Estat en àmbit. Espot ha manifestat que es tracta d'una "solució de compromís" que és assumible per l'altra part negociadora, el que permetria preservar la seguretat pública "com un element definitori de la nostra identitat" i que és vist com atractiu del país. "Continuarem picant pedra sobre una posició que ens sembla acceptable", ha subratllat Espot.

Sobre un altre aspecte important de la negociació en marxa, Espot ha reconegut que no es podrà mantenir, com es demanava inicialment, el monopoli d'Andorra Telecom, però ja s'està arribant a una proposta alternativa "amb solucions imaginatives", que es posarà sobre la taula. Així, Andorra defensarà que hi hagi un període transitori per a l'adaptació en aquest sector, basats en la necessitat de preservar la qualitat del servei que s'ofereix als usuaris i en el fet que la important inversió que ha fet Andorra Telecom en la infraestructura. A més, es demanarà que es faci "un esforç addicional pel que fa al roaming". "Es tracta de fer possible el que realment sembla impossible", ha afegit el cap de Govern.