Andorra
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

AR+I presenta dos treballs científics sobre meteorologia i clima a Gènova

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic

La 9a Conferència Internacional de Meteorologia i Climatologia del Mediterrani

La 9a Conferència Internacional de Meteorologia i Climatologia del Mediterrani


Andorra Recerca + Innovació (ARI) ha participat en la 9a Conferència Internacional de Meteorologia i Climatologia del Mediterrani presentant dos treballs. El congrés, organitzat per la Universitat de Gènova, l’Associació Italiana de Ciències Atmosfèriques i Meteorologia (AISAM) o l’Associació Catalana de Meteorologia (ACAM) entre d’altres, s'ha celebrat aquest final de mes a Gènova recuperant el format presencial després de tres anys.

Durant tres dies s’han presentat treballs i resultats de la regió mediterrània entre diferents grups i professionals dedicats als serveis climàtics i científics de meteorologia.

Des d’Andorra Recerca + Innovació s’han presentat dos treballs realitzats pels investigadors Anna Albalat i Marc Lemus. Per una banda, en format pòster, s’ha presentat un indicador per caracteritzar l’evolució de les temporades d’hivern a partir de les observacions de les estacions d’esquí i estacions meteorològiques d’alta muntanya. Aquest indicador permet establir la freqüència de temporades excedentàries o deficitàries i quina es la quantitat de neu acumulada durant la temporada o en cas contrari, quina és la pèrdua.

L’altre treball presentat, en format oral, ha estat la caracterització de les ondaes de calor a l’alta muntanya que hem tingut durant aquest 2022 i com aquestes es poden atribuir o no al canvi climàtic. Aquest anàlisis permet reproduir les ondades de calor actuals en el passat i determinar les diferències en intensitat o freqüència entre elles i si aquestes diferències es poden atribuir al canvi climàtic.

A més, durant aquesta conferència també s’han tractat altres temes en xerrades molt diverses sobre modelització, reanàlisis d’episodis o les tendències de precipitació i temperatura en altres regions.