Andorra
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Càritas Andorrana compta amb 53 voluntaris a les juntes i comissions

Càritas Andorrana ha comptat aquest darrer any amb 53 voluntaris, l’acció dels quals ha ajudat a donar continuïtat a totes les activitats de l’entitat, segons es desprèn de la seva memòria d’activitats de 2021. La coordinadora de l’organització, Xiqui Bruna va assegurar que «a causa de la pandèmia i atès el perfil dels voluntaris, s’ha prioritzat no posar en risc cap persona de forma innecessària» i, per tant, s’ha reduït al mínim imprescindible l’acció directa dels voluntaris en els projectes, sobretot durant el 2020, però també l’any 2021. Entre les activitats més destacables que realitza l’entitat hi ha el Banc d’aliments, el Rober o l’Atenció primària. Tanmateix, Càritas Andorrana també duu a terme gairebé una desena de programes que no són tan coneguts, però no menys importants. 

D’una banda, el 2021 s’ha realitzat la 29a edició de la campanya de recollida de joguines per Nadal, en la que s’han recaptat un total de 1.088 joguines, gràcies a la col·laboració d’entitats i la societat andorrana. Aquesta és una xifra molt similar a la del 2020, tot i les dificultats de la covid-19, les quals van causar una reducció dels punts de recollida actius. Les joguines es van repartir entre 206 beneficiaris, 67 d’Andorra la Vella, 41 d’Encamp, 34 d’Escaldes-Engordany, 21 de Canillo, 20 de Sant Julià de Lòria, 16 de la Massana i set d’Ordino. 

A més, la institució també ajuda als infants amb el programa de Reforç escolar, el qual està dirigit a aquelles famílies que es troben en situació desavantatjosa o en risc de vulnerabilitat a Andorra. Durant el 2021, set nens i nenes han gaudit d’aquesta iniciativa.

D’altra banda, Càritas Andorrana també ha recuperat la campanya de sensibilització amb diferents actuacions adreçades als 20 centres educatius que participen i, com a novetat, s’ha batut un rècord de participació sumant-hi tres escoles noves. L’objectiu final del projecte és promoure la solidaritat entre els infants i els joves amb l’objectiu de conscienciar-los sobre la importància de la responsabilitat col·lectiva mitjançant xerrades, visites al Banc d’Aliments i la recollida de productes de primera necessitat i aliments. En aquesta edició, s’ha fet valdre l’aportació de l’ens al medi ambient, aplicant els principis d’economia circular com són el consum responsable, la reutilització i el reciclatge, mitjançant la campanya #sommespoble. 

El balanç també recull que actualment, hi ha persones no residents sense llar a Andorra, i si bé no es tracta d’una problemàtica amb una incidència elevada al país, durant l’any 2021 ha patit un petit increment. En aquest sentit, l’entitat ha atès 14 persones oferint-los allotjament, manutenció, medicació, higiene i abric. Paral·lelament, s’han facilitat lots d’higiene o altres estris als interns del Centre Penitenciari que es troben en situació de precarietat. 

Per acabar, durant l’any 2021, Càritas Andorrana, juntament amb Càritas parroquial d’Escaldes-Engordany, ha finançat i completat el projecte Creando Oportunidades, per facilitar la reinserció laboral de persones vulnerables a Bogotà mitjançant un projecte de producció i comercialització de pa.