Andorra

El 13 de desembre tindrà lloc a Saragossa el II Fòrum Andorra – Aragó sobre qualitat i sostenibilitat

El 13 i 14 de desembre tindrà lloc a Saragossa el II Fòrum Andorra – Aragó sobre qualitat i sostenibilitat. Aquest esdeveniment s’emmarca dins d’un projecte més ampli “Making Connections between the Institutional Evaluation and the Sustainable Development Goals. Empowering Stakeholders for Quality Enhancement” que està portant a terme l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra (AQUA) juntament amb la seva homologa d’Aragó (ACPUA). Es tracta d’un dels tres projectes de Capacity Building 2018-2019 finançats per la Xarxa Internacional d’Agències de Qualitat (INQAAHE) i s’estendrà fins el mes de maig del 2019.

En el projecte participen agents tant del món de la educació com de la sostenibilitat d’ambdues regions; d’Andorra hi ha representants del Ministeri d’Afers Exteriors, del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, del Ministeri de Medi Ambient i Sostenibilitat, de la comunitat universitària de la Universitat d’Andorra (UdA) i Universitat Oberta de La Salle (UOLS), de la Comissió Nacional Andorrana per a la UNESCO, de l’Observatori Sostenibilitat d’Andorra (OBSA), d’Andorra Sostenible, i de la Cambra de Comerç, Industria i Serveis d’Andorra. L’objectiu és que amb l’ajuda d’experts internacionals, els agents s’empoderin, creïn aliances i cooperin per introduir els ODS dins de l’avaluació de la qualitat de l’ensenyament superior. Fruit de les reflexions i propostes dels participants, el board d’experts redactarà una proposta d’indicadors per a l’avaluació institucional de l’ensenyament superior, que incorpori els ODSs.

A principis del mes d’octubre es va celebrar el primer fòrum a Andorra la Vella, al que van assistir diferents autoritats tant d’Andorra com de Saragossa i en el que els participants d’ambdues regions, van iniciar un treball cooperatiu dins de les dinàmiques impulsades pels experts internacionals. Les conclusions més rellevants que es van extreure són la necessitat de formació específica, enfortir les aliances entre els agents implicats i d’avançar dins de l’avaluació de competències transversals. Desprès de la celebració d’aquest fòrum, els participants van treballar de manera autònoma sobre aquests temes mitjançant una plataforma moodle, i n’exposaran les conclusions en aquest segon fòrum que se celebrarà a Saragossa. D’aquesta manera, s’estarà impulsant l’empoderament dels principals agents en la definició i integració dels ODS de forma estratègica i sistemàtica en l’àmbit universitari.

Aquest projecte representa una de les iniciatives que promou la integració dels ODS dins el compromís d’Andorra amb l’Agenda 2030

Football news:

Barcelona denied organizing attacks on its players in social networks
Rangnick will combine work of the head coach and technical Director in Milan
Veron-Messi: If you want to come to Estudiantes, the ten is yours!
World champion-1970 Tostao: Only a hybrid of Ronaldo and Messi can be compared to Pele
Diego Simeone: real get more penalties because of VAR, because they attack more
Wolves again among the top (above Arsenal and Tottenham): include superpowers in the second half, do not carry iron and recover using NASA technology
Nemanja MATIC: There is a great camaraderie at Manchester United. It will be an honor to achieve a lot with this team