Andorra
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

L’ACA e-sports presenta l’equip oficial de Sim Racing Andorra

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic

Cerqueira, Pisco i Pereira, Marques són els quatre pilots andorrans del primer equip de Sim Racing d’ACA e-sports.

Cerqueira, Pisco i Pereira, Marques són els quatre pilots andorrans del primer equip de Sim Racing d’ACA e-sports.


Escrit per: 

Laia Bautista Servat / Foto: ACA e-sports

L’Automòbil Club Andorra (ACA) ha presentat aquest matí el primer equip oficial d'automobilisme digital del Principat. L’equip de Sim Racing està format per Helder Cerqueira, Miguel Marques, Nuno Pereira i Kike Pisco. Els quatre corredors ja competeixen a la tercera divisió de la Liga Virtual de Escuderías, una de les competicions més rellevants de l’Estat espanyol.

Els pilots han exposat algunes de les vivències de competir en el món virtual. Pereira ha indicat que la despesa econòmica és menor respecte al món real, fet que els permet córrer en circuits d’arreu del món. Helder ha destacat els beneficis de competir en equip. “Quan competeixes sol no tens un referent que et pugui ajudar”. Al seu torn, Marques ha posat en relleu la importància de tenir un bon staff per poder millorar el rendiment individual i col·lectiu de l’equip. “Em vaig adonar que l’equip de Sim Racing va més enllà de l’entreteniment, en el moment en què vaig descobrir la importància de cadascun dels membres de l’equip i staff”. D’altra banda, Pisco, que és el pilot més veterà dels quatre, ha manifestat que és essencial anar competint perquè l’equip agafi experiència i confiança. Pisco va formar part de diversos equips espanyols com l’European Sim Racing Team, l’XRS, l’Obsidian i l’Octopus.

Els joves andorrans entrenen i competeixen setmanalment i els resultats ja han començat a arribar. Així doncs, segons ha explicat el director general de l’ACA e-sports, Toti Sasplugas, d’ençà que van superar la prequaly per la tercera divisió el passat 21 de març al circuit d’Outlon Park, ja han aconseguit dues terceres posicions. La primera la va obtenir Cerqueira al circuit d’Okayama i la segona la va assolir Pisco amb el Radical d’ACA e-sports el dilluns al circuit de Montmeló de Barcelona. En total van acumular 164 punts, fet que els ubica en la setena posició general. 

Els membres de l'equip d'ACA e-sports va ser els que van escollir competir en la Liga Virtual de Escuderías. El motiu és la seriositat, l'exigència i la rigidesa dels organitzadors. A títol d'exemple, Pisco ha indicat que "si un dels pilots provoca un accident aquest és penalitzat". La IV edició de la lliga va començar el 14 de març. Les properes curses en les quals participarà l'equip automobilístic andorrà són el 16 de juny al circuit Silverstone i el 27 de juny a Road Atlanta.

Finalment, Sasplugas ha recordat que estan treballant perquè pròximament es pugui presentar l’Acadèmia i un campionat d’Andorra d’automobilisme digital, insistint que l’objectiu d’ACA e-sports és aconseguir un títol mundial digital en els pròxims tres anys. 

El ‘coach’ Álvaro Otero
Una de les novetats ha estat la presentació d'Álvaro Otero com a entrenador esportiu de Sim Racing per Andorra, una figura poc habitual en l’àmbit de l’esport automobilístic virtual. Amb 24 anys, treballa des de la seva natal Cadis dos cops per setmana amb els pilots de l’equip i de l’acadèmia andorrana. “Tinc tota la informació de cadascun dels pilots i puc veure la seva evolució individual i grupal”. Otero va ser campió del món de kàrting el 2010 i ha estat classificat tres vegades per a les Grans Finals Mundials de Rolax. Avui dia, compagina la seva feina de coach amb el grau d’enginyeria mecànica.