Andorra

La méteo: l'ambient d'estiu arriba per quedar-se

El vent sec de mestral i de tramuntana ha disparat avui el termòmetre en algunes comarques de Girona i en altres indrets de la costa i del prelitoral. Després d'uns quants dies de fresca, avui el termòmetre ha tornar a saltar per sobre dels 30 graus en diverses capitals de comarca. D'entre les màximes més altes d'avui en destaquen (en ºC):

En el cas de Girona és la temperatura més alta des de la tardor. La sensació d'estiu anirà augmentant progressivament a mesura que avanci la setmana. Demà el termòmetre ja s'acostarà als 30 graus també en algunes comarques interiors, divendres serà probablement el dia més calorós d'aquesta primavera fins ara.

A llarg termini no hi ha indicis clars que la calor hagi de marxar, com sí que va passar amb el primer pic de calor de l'any. A partir de diumenge la temperatura es podria suavitzar un o dos graus, però és poc probable que notem una clara baixada del termòmetre durant els últims dies de maig. Aquesta vegada l'ambient d'estiu sembla que arriba amb voluntat d'instal·lar-se.

Pel que fa a l'estat del cel, les novetats seran escasses els pròxims dies. Avui creixeran nuvolades de tarda al Pirineu i Prepirineu que no deixaran ruixats. A partir de demà seran més probables els ruixats aïllats de tarda entre el Ripollès, la Cerdanya i el nord del Berguedà, però no serà fins al cap de setmana que les tempestes de tarda començaran a ser destacables i extenses al Pirineu. A la resta els núvols seran escassos durant bona part de la setmana. No és descartable que de cara a diumenge les tempestes puguin afectar algunes comarques més enllà del Pirineu, però en general l'últim tram del maig s'entreveu sec.

És important recordar que, tot i que aquests primers dies de la setmana la temperatura encara no és alta, el sol crema de la mateixa manera. Avui l'índex UVI màxim previst ja és de nivell entre 8 i 9 a Catalunya, és a dir, molt alt. Cal buscar l'ombra al migdia i evitar una exposició continuada del sol sense protecció.

Football news:

Ole Gunnar Solskjaer: no One wins alone, unless you're Maradona
Ocampos on Messi: you Look at him as a God, but he is real. Leo helps the players
Solskjaer on the martial-Rashford-Greenwood trio: Nothing new for Manchester United. Remember Ronaldo, Rooney and Tevez?
Josep Bartomeu: Barcelona have won La Liga 8 times in 11 years. Historic achievement
Lineker on the CAS decision on Manchester City: it's Hard to know what will happen to the FFP rules after this
Holand's busy holidays: first I sawed trees with my father, then I had a fight with a security guard at a night club
Tebas on Manchester City's participation in European competitions: CAS does not meet the arbitration standards