Andorra
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, clou la primera visita oficial a d’Andorra al Kazakhstan

El vicepresident del Senat del Parlament, Askar Shakirov i Maria Ubach
Askar Shakirov i Maria Ubach (Servei de comunicacions del Senat del Kazakhstan/N.Baibulin)

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha clos aquest divendres l’agenda de treball de la seva visita oficial al Kazakhstan amb una reunió amb el vicepresident del Senat del Parlament, Askar Shakirov. Ambdós han acordat promoure la cooperació interparlamentària en l’àmbit de l’OSCE

Posteriorment, Ubach ha mantingut una trobada amb Kairat Kelimbetov, director del Centre Financer Internacional ‘Astana’ (CFIA), entitat encarregada de la promoció econòmica i financera d’empreses, tant nacionals com aquelles que es vulguin instal·lar al país. En la reunió, que s’ha celebrat a la seu del CFIA a Nursultan, s’ha acordat intercanviar contactes i bones pràctiques en els àmbits de l’arbitratge, les fintech, les zones franques i la digitalització de tràmits i procediments.

Reunió amb l’alcalde d’Asmaty per a intercanviar experiències en la gestió del turisme de neu i les estacions d’esquí

L’agenda de treball de la ministra va començar dimecres amb una reunió amb Erbolat Dosaev, l’alcalde d’Almaty, la principal ciutat comercial i cultural de Kazakhstan. Ubach i Dosaev van coincidir a destacar la importància de potenciar la cooperació bilateral en matèria turística, especialment pel que fa al turisme de neu mitjançant l’intercanvi de bones pràctiques i l’experiència d’Andorra en aquest terreny.

També van abordar altres reptes comuns, com la mobilitat per a accedir a les estacions d’esquí o la necessitat de promoure un turisme més sostenible. I és que Almaty compta amb Shymbulak, una de les estacions d’esquí més destacades del país kazakh.

Precisament, Maria Ubach es va desplaçar a Shymbulak per a conèixer de primera mà les instal·lacions i el funcionament de les instal·lacions, que col·laboren des de fa anys amb les estacions del país. De fet, l’equip directiu de Shymbulak s’ha inspirat en les estacions d’Andorra per a poder desenvolupar les seves instal·lacions.