Andorra
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

La planta paradís i com cuidar-la

Exemplars de planta paradís o flor del paradís o Strelítzia reginae (Getty images)
Exemplars de planta paradís o flor del paradís o Strelítzia reginae (Getty images)

La planta paradís, també coneguda com a Strelítzia reginae, és una planta tropical originària de Sud-àfrica. És apreciada per les seves vistoses flors i fulles exuberants, perennes i en forma de ventall. Així mateix, tenen una textura coriàcia i són de color verd brillant.

Les seves flors, com dèiem, és potser la seva característica més distintiva. Són de colors brillants, principalment taronja i blau, i tenen una forma similar a la d’un ocell en vol, la qual cosa li ha valgut el nom d'”ocell del paradís”. Les flors sorgeixen en raïms en l’extrem de llargues tiges i són molt cridaneres.

Cures de la planta paradís:

Llum: La planta paradís, necessita llum brillant per a florir adequadament. Col·loca-la en un lloc on rebi llum solar directa o indirecta durant diverses hores al dia.

Temperatura: Aquesta planta prefereix temperatures càlides i no tolera bé el fred. Mantén-la en un ambient amb una temperatura mínima del voltant de 15 °C.

Reg: Rega-la regularment per a mantenir el substrat lleugerament humit, però evita l’excés d’aigua estancada en el test. Permet que la capa superior de terra s’assequi abans de tornar a regar.

Humitat: La planta paradís, se sent més còmoda en un ambient humit. Pots augmentar la humitat col·locant el test sobre una safata amb pedres i aigua, evitant que la base del test toqui directament l’aigua.

Sòl: Utilitza un substrat ben drenat i ric en nutrients per a tests. També pots barrejar terra de jardí amb torba i sorra per a millorar el drenatge.

Fertilització: Aplica un fertilitzant equilibrat per a plantes d’interior cada dues setmanes durant la primavera i l’estiu. Segueix les instruccions del producte per a la dosi adequada.

Poda: Si és necessari, pots podar les fulles marcides o danyades per a mantenir l’aparença estètica de la planta. Assegura’t d’usar eines de poda netes i esmolades.

Trasplantament: La planta paradís, no requereix ser trasplantada amb freqüència. No obstant això, si el test es torna massa petit o les arrels comencen a sobresortir, pots trasplantar-la a un test lleugerament més gran a la primavera.