Andorra

RTVE i 'La Razón' denuncien agressions contra periodistes durant la manifestació de Vox a Madrid

La manifestació convocada per Vox a Madrid contra el govern espanyol i la seva gestió de la crisi del coronavirus ha acabat amb pressions a un reporter de TVE perquè no pogués informar. No ha sigut l'únic periodista que ha sigut increpat pels manifestants. El diari La Razón ha denunciat que un dels seus fotògrafs ha sigut agredit per uns manifestants mentre cobria l'acte. Segons explica la publicació, dues persones han atacat per l'esquena el reporter, han tirat la seva càmera a terra i l'han empès fins a trencar-li la roba.

Pel que fa al periodista de RTVE Gabriel López, era a la plaça de Colón per fer una connexió amb el canal 24h quan diversos manifestants han començat a fer soroll perquè no se'l sentís, a passar per davant de càmera i a tapar-lo amb banderes espanyoles. La convocatòria de Vox per manifestar-se en diferents ciutats espanyoles convidava els participants a mobilitzar-se amb els seus vehicles (cotxes i motos). De fet, durant la connexió de López, els manifestants han tapat la veu del periodista fent sonar els clàxons dels seus vehicles. 

El consell d'informatius de RTVE ha denunciat a través del seu compte de Twitter l'assetjament que ha patit el periodista durant la connexió. "La llibertat d'expressió i manifestació no pot coartar la llibertat de premsa i el dret d'informació", han assegurat des de l'ens. 

En un comunicat, La Razón ha condemnat les agressions a periodistes i fotògrafs. "L'amenaça i intimidació als professionals de la premsa posa en perill la llibertat d'informació i la salut de la democràcia", han remarcat.

Football news:

Tedesco will start training with Spartak on Thursday. He's been quarantined
Ronaldo is stronger now than before the quarantine. It seems that semi-legal training in Madeira helped
Kevin-Prince Boateng: I want to make sure that one day no black player comes out to work. Maybe on George Floyd's birthday
Guardiola called the Milan midfielder Bonasera. The player's compensation is 50 million euros
Maradona extended his contract with Himnasia until the end of 2021
Berbatov about Manchester United in the top 4: Very big chances. Three points to Chelsea is nothing
We will perform the operation on Monday – the game is on the weekend. Burgos quit football for a rock band, became a top coach at Atletico, and now he's leaving