Andorra
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Uns 30 voluntaris aprenen el maneig de cans perillosos

Més de 30 voluntaris que col·laboren amb les associacions de protecció d’animals i, en particular, amb la gossera oficial, van assistir el dissabte passat a una sessió formativa al voltant dels gossos perillosos. L’objectiu és proporcionar-los coneixements respecte dels gossos considerats potencialment perillosos i dels gossos perillosos per poder incrementar la seva seguretat, la del seu entorn i la de la resta de la ciutadania quan els treuen a passejar o els acullen temporalment.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, juntament amb el secretari d’Estat d’Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell, i el director del departament d’Agricultura, Josep Casals, van participar en l’entrega dels diplomes a tots els assistents. En aquesta línia, Calvó va adreçar unes paraules d’agraïment a tots els voluntaris i va reconèixer la seva tasca perquè «gràcies a la vostra feina podem donar un millor acolliment i enfortim el benestar dels animals que són abandonats o ingressen a la gossera». També va agrair a totes aquelles famílies que donen una llar a aquells gossos que acullen provisionalment fins que poden ser donats de nou en adopció. En aquesta mateixa línia, la ministra també va encoratjar a les associacions a continuar desenvolupant la tasca que duen a terme per a poder assegurar el benestar dels animals que són abandonats o que per altres raons acaben sent cedits a la gossera oficial, així com les tasques que fan amb la cura d’aquests quan són destinats a una llar d’acollida temporal.

La sessió es va dividir en dues parts, una primera més orientada a donar informació sobre les races de gossos considerats potencialment perillosos, els seus comportaments i les habilitats que cal tenir en compte a l’hora d’interaccionar i relacionar-se amb aquest tipus de gossos. La segona part  es va centrar entorn de la normativa vigent en matèria de tinença i protecció dels animals, fent especial èmfasi en la tinença de gossos potencialment perillosos i gossos perillosos.

La formació va estar organitzada pel Departament d’Agricultura i pel Cos de Banders, i va comptar amb la col·laboració de professionals en ensinistrament del centre Kissos Andorra.